Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Анкета ще проучи интереса към специалностите във филиала на СУ в Бургас
Автор: ИА Фокус 15:15 / 13.03.2023Коментари (0)527
©
Община Бургас, съвместно със Софийски университет "Св. Климент Охридски“, започва проучване на интереса към специалностите, които могат да бъдат включени за изучаване още от догодина в бургаския Филиал на най-старото висше учебно заведение в страната.

За целта ще бъде пусната анкета с въпроси, свързани с възможностите за изучаване на специалности в Професионалните направления – "Филология“, "Социални науки и науки за културата“, "Политически науки“, "Информатика и компютърни науки“, "Педагогика на обучението“, "Науки за земята“, "Педагогика на преподаването на чужд език“ и специалности в Исторически факултет.

Изследването ще обхване ученици от 11-ите класове, тъй като анкетата ще бъде разпространена на хартия в бургаските училища, сред които в профилирани и професионални гимназии, и средни училища.

Освен на хартия, проучването ще бъде разпространено и в онлайн формат (тук), който ще бъде активен до 24.03.2023 г., за да могат повече хора да се включат в него. 

Изследването цели да даде информация за интереса на учениците и жителите Бургас към специалности, с които предстои да се разшири обхвата на обучение във Филиала на СУ "Св. Климент Охридски“ в Бургас.

Откриването на филиал на СУ "Св. Климент Охридски“ в Бургас е по предложение на висшето училище, въз основа на положително оценен проект от Националната агенция за оценяване и акредитация, а през януари Министерски съвет излезе с решение за разкриването на филиала.

Подготовката, съгласно проекта за откриване на звеното, ще се осъществява по две специалности от професионалното направление "Религия и теология“ – "Църковен мениджмънт“ и "Християнско поклонничество“ за придобиване на образователно-квалификационната степен "магистър“ в задочна форма, и по три специалности от професионалното направление "Музикално и танцово изкуство“ – "Музикални медийни технологии и тон режисура“ за придобиване на степента "бакалавър“ в редовна форма, както "Аудио-визуален дизайн“ и "Филмова и сценична музика“ за придобиване на степента "магистър“ в редовна форма.

Филиалът в Бургас на Софийския университет ще отговори на необходимостта от кадри за туристическия и културен бизнес в съчетание с духовна просвета и мениджмънт в областта на поклонническия туризъм. Подготовката на кадри с висше образование по предлаганите от Филиала специалности ще осигури редица предимства на Бургас и целия Югоизточен регион.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: