Апелативен съд – Бургас инициира пилотни обучения на магистрати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:07 / 28.11.2016
1290
Регионални обучения на съдии по актуални казуси от съдебната практика се проведоха в Апелативен съд - Бургас. Институцията е партньор по проекта "Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието", който се финансира по ОП Добро управление и се изпълнява в рамките на 24 месеца от Националния институт на правосъдието.

През проектния период съдии, прокурори, следователи и съдебни служители от цялата ще преминат специализирани обучения по различни теми от областта на гражданското, наказателното и административното право, правото на ЕС. Занятията в Бургас заедно с тези в Добрич са пилотни по проекта. Лектори бяха съдия Марина Михайлова от ВАС и съдия Тотка Калчева от ВКС.

Наказателните съдии и прокурори от окръжна и апелативна прокуратура дискутираха по въпроси свързани с новата компетенция на апелативните съдилища относно разпоредбите на Глава четвърта от Закона за административните наказания и нарушения, които се отнасят до имуществената отговорност на юридическите лица и едноличните търговци.

Темата на регионалното обучение на съдиите, които работят в областта на гражданското и търговското право бяха неравноправните клаузи в договорите за кредит и колективните искове по Гражданско процесуалния кодекс. Беше обсъдена съдебната практика в тази област на Съда на ЕС, на ВКС и на съдилищата в апелативен район Бургас.

Целта на проекта "Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието" е повишаване на професионалната квалификация на магистратите, съдебните служители чрез провеждането на присъствени, регионални и дистанционни обучения, предлагани в съответствие с най-добрите европейски практики.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).