Аплодисменти за тези герои, спасили жена от удавяне!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:38 / 14.10.2022
764
Общинските съветници д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов предлагат бургаски студент да бъде отличен с Почетна значка за геройската постъпка, която извърши, установи справка на Burgas24.bg. Преди седмица - на 7 октомври, на варненския плаж се случва един инцидент, който за малко да завърши трагично, ако не е била бързата реакция на двама 19-годишни младежи, единият от които бургазлия. Около полунощ, разхождайки се покрай брега на морето, те забелязват 56-годишна жена, която отива към Втора буна и изведнъж се хвърля в морето.

Виждайки, че жената потъва, единият младеж, който е преминал специализирано обучение, веднага се съблича и скача във водата, за да я спаси, а другият се обажда на 112 и хуква да търси помощ. Той намира още двама младежи и заедно успяват да извадят изпадналата в безсъзнание удавница на брега, където й оказват първа помощ.

В това време, пристигат полиция и кола на ЦСМП, като медиците интубират умиращата и по този начин трагедията е предотвратена. Двамата младежи, спасили жената, са Димитър К. от Бургас и Станислав И. от Поморие.

"Тяхната бърза и навременна намеса, за щастие довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме че е необходимо проявилият се наш съгражданин да бъде отличен от Общински съвет-Бургас", мотивират се авторите на докладната записка д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).