Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Арт базар на изкуствата събира артисти и творци на улица "Алеко Константинов" в петък и събота
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 07.04.2022Коментари (0)868
©
Майстори на кожени изделия, грънчарство и ракита, произведения на изкуството - картини и пластики, дизайнерски чаши от полимерна глина, красиви украшения за чанти и раници, оригинални аксесоари от плъсти /хилядолетна техника за изработка на изделия от вълна/, дизайнерски бижута, плетени играчки, цветя от полиестер, музика и рисуване ще оживят отново уличката на изкуствата "Алеко Константинов".

Второто издание на Арт базар ще зарадва бургазлии и гости на града в два последователни дни, 8 и 9 април /петък и събота/, в часовете от 11.00 до 17.00.

Със свой литературен кът ще се включи Издателска къща "Знаци“. Тук четящите бургазлии ще открият книгата за чешита Петьо Пандира, автобиографичната книга на маестро Стефан Диомов - "Белите и черни клавиши на моя живот“, много интересни бургаски автори и книги за деца, свтрзани с морето и природата.

Впечатляващата стена за оцветяване с размери 10 кв. метра отново ще е на разположение на малчуганите, които обичат да съчетават цветовете, а резултатът ще е красива картина, създадена от десетки сръчни ръчички. Темата на събитието е "Празнувай и рисувай Черно море“.

И в двата дни в новото пространство ще бъдат изложени ръчно изработените сувенири на "Морски знаци", авторски бижута, картини и пластики на галерия "Богориди", ръчно плетените играчки на Мария Кирякова. Свои произведения на изкуството ще представи и популярното семейство художници Гари и Ели от галерия “GАRYELI". Гинка Минева ще покаже ръчно изработени цветя от метал и полиестер. По традиция в Арт базара със свои произведения ще се включат и студенти от Филиала на Националната художествена академия, а талантливият Иван Грозев ще рисува забавни шаржове.

Посетителите ще се срещнат с Красимир Щерев, който е сред утвърдените имена в занаята кожарство и кожухарство. Продукцията му включва пантофи, гривни, шапки и др. В петък майсторът на ракита Станко Киров ще покажа тънкостите на тази древна техника, а атрактивният майстор грънчар Явор Топалов ще представи интересна техника в създаването на произведения от глина, съчетавайки старите традиции и модерните течения в изобразителното изкуство. Тони Видева ще покаже своите авторски морски произведения, а Стефка Костадинова ще зарадва посетителите с дизайнерски чаши и бижута.

Посетителите на базара ще научат и за последните актуални тенденции в татуировките, ще чуят консултации и препоръки от професионалистите от Tattoo Club Burgas. Семейна Бакалия ще презентира здравословни, домашно приготвени храни и напитки от еко земеделие и животновъдство.

На 9 април /събота/ Фолклорна група към Фондация "Шанс за децата на България“, с ръководител Мария Халачева, ще изнесат празничен концерт от 11 часа.

Събитието се организира от Община Бургас, Дружеството на бургаските художници, Регионална занаятчийска камара – Бургас и Филиала на Националната художествена академия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: