Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Атака иска връщане на паркинга на "Св. Св. Кирил и Методий" на бургазлии
Автор: Екип Burgas24.bg 18:01 / 13.04.2009Коментари (0)860
© Burgas24.bg
От ПП "Атака" представиха на медиите докладните записки, които са внесли за разглеждане на общинския съвет, който ще се проведе на 23 април 2009 година. Сред по-интересните от тях са развалянето на концесионния договор на "Онтайм" на Ваклин Стойновски и Глобъл технолоджи компани за наемане на паркинга на "Св. Св. Кирил и Методий", поставяне на светофари с бутон около бургаски училища, както и премахване на острова между платната в посока "Меден Рудник" на кръстовище "Трапезица".

Спешно връщане на площад "Кирил и Методий" на гражданите на Бургас е първата докладна записка. Под претекст, че ще прави подземен паркинг "Онтайм дистрибюшън" в лицето на Ваклин Стойновски, а впоследствие "Глобал технолоджи къмпани" АД неправомерно ползват като открит платен паркинг и събират пари. АТАКА настоява парите събрани за периода на стопанисването на паркинга да бъдат възстановени на Община Бургас като по предварителни сметки става въпрос за суми от порядъка на 800 000 лв. без дължимите лихви.

От партията искат и промени в Наредбата за преместваемите обекти и рекламната и информационна дейност на територията на Община Бургас. По сега действащата Наредба преместваемите обекти нямат право да извършват ресторантьорска дейност. По тази причина АТАКА внася докладна, с която да се позволи на заведенията по крайбрежната алея да продължат да предлагат храна и напитки, което до момента е било незаконно. По този начин няма да бъде прекратена тяхната традиционна дейност, която извършват десетилетия и ще се запази празнично -развлекателния характер на крайбрежната алея, както е в останалите морски градове. Съгласно действащата Наредба за преместваемите обекти районните кметства имат възможност да заобиколят не само Решенията на Главния архитект на Община Бургас, но и на Комисията по преместваемите обекти. Те имат правото да издават Решения за кратковременни обекти за срок до 30 дни. Тъй като досега не беше ограничено това право в рамките на една календарна година вече сме свидетели как за някои преместваеми обекти се преиздават разрешения месец за месец, което напълно обезсмисля цялата Наредба за преместваемите обекти.

АТАКА внася също предложение да не се поставят преносими рекламни табели, в които да се блъскат гражданите на Бургас по изключително оживените през лятото ул. "Александровска", ул. "Иван Вазов", ул. "Славянска" и ул. "Лермонтов".

Предлага се също да бъдат узаконени рекламните елементи, за които редовно са плащани дължимите месечни такси, чиито срок е изтекъл както и тези, за които не е имало произнасяне по вина на Община Бургас на искането им за монтаж.

Във връзка с рязкото увеличаване на пътния трафик в града Валери Симеонов предлага да се премахне "островът" между платната в посока "М Рудник" на кръстовище "Трапезица", който без друго не играе своята роля от години, а на негово място да се сложи мантинела. Предлага също допълнително пътно платно до бензиностанцията на "Лукойл" на същото кръстовище.

За опазване на децата от ПТП в районите на училищата трябва да се поставят бутонни пешеходни пътеки на бул. "Н. Петков" срещу "Пикадили" да се премахнат храстите срещу пешеходната пътека тъй като пречат на видимостта на шофьорите и са довели до редица тежки ПТП-та с пешеходци.

В Докладната се иска отстраняване на всички бариери и устройства поставени без разрешение на Общината да бъдат премахнати, тъй като така незаконно заграбват общински терени. За съжаление най-големи нарушители в това отношение са Районен, Окръжен и Апелативен съд Бургас, както и редица известни банки.

Валери Симеонов настоява за незабавно закриване на незаконната автомивка в "Колодрума" на бул. "Ст. Стамболов, която работи без всякакво разрешение от КАТ и Община Бургас. Вносителят настоява и за поставяне на мантинела в същия район, която да спре незаконните обратни завои на автомобили предизвикали редица катастрофи.

Делян Иванов от "АТАКА" е внесъл докладна за увековечаване името на великия български революционер, държавен деец и летописец на Априлското въстание Захари Стоянов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: