Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Атрактивни контейнери-миди красят крайморската алея в Бургас
Автор: Георги Кирилов 14:24 / 11.06.2019Коментари (0)3015
Уникални контейнери за събиране на пластмаса - истински произведения на изкуството приканват бургазлии към отговорност към разделното събиране на отпадъци. Едната от петте арт инсталации се намира на Крайбрежната алея до паркинга на Северния плаж, останалите  - на ключови места в Морската градина. 

Нестандартните контейнери са част от кампанията "Моят зелен град“, която  Кока-Кола в България съвместно с ЕКОПАК  организират за дванадесета поредна година. Те ще напомнят  символично, че мястото на пластмасовите отпадъци не е в морето или на плажа, а в специалните контейнери в жълт цвят на ЕКОПАК.

Дизайнът на съоръженията е във формата на мида и е на талантливата Жанина Дубарова – Костадинова. Младата дама спечели конкурса на "Моят зелен град" за оригинална идея за изработка на съоръженията, организиран съвместно с филиала на Националната художествена академия в Бургас. 

"Опазването на морето и неговите обитатели е ангажимент на всички нас. С малки усилия всеки може да направи града си по-красив, а природата ни по-чиста. Кампанията "Моят зелен град“ е в подкрепа на глобалния ни ангажимент да постигнем събиране и рециклиране на същото количество бутилки или кенове, което сме реализирали на пазара. Сигурни сме, че това е възможно само с подкрепата на нашите потребители, които също като нас са загрижени за  бъдещето на  планетата“, сподели Жаклин Цочева - директор "Публични комуникации и връзки с обществеността" на Кока-Кола ХБК България.

Зам.-кметът на Община Бургас Руска Бояджиева благодари на Кока-Кола, ЕКОПАК и НХА с филиал Бургас за екологичната инициативата.Тя отбеляза, че контейнерите са едновременно красиви и носят силно послание за нуждата от опазване на морето от пластмасата.  

"Партнираме си с Кока Кола по "Моят зелен град" вече 13 години и правим съвместно чудесни неща за българските градове. ЕКОПАК и Община Бургас имат дългогодишно партньорство по разясняването на ползите и насърчаване на разделното събиране на отпадъците. Неслучайно Бургас е носител на нашата престижна награда "Най-зелена община“, с която приветстваме желанието и усилията на местните власти по внедряването на иновативни подходи в образоването на населението за разделно събиране на отпадъци. Само за миналата година в община Бургас разделно бяха събрани 850 тона отпадъци от опаковки, от които 150 тона пластмаса, отбеляза Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК, който изрази надежда, че чрез проектите, които се реализират с общината, през 2019 г. това количество ще се удвои.

За последните 11 години на доброволческата инициатива  служителите от системата на Кока-Кола в България и на ЕКОПАК озелениха, почистиха и облагородиха местности, горски пространства и паркове в 18 региона в цялата страна. От стартирането си през 2008 г., в рамките на "Моят зелен град“  са събрани хиляди чували с отпадъци, реновирани са десетки места в страната, засадени са три гори и осиновени още две, за които продължават да бъдат полагани грижи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: