Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Авиокомпания с голям жест към украинските бежанци
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 08.04.2022Коментари (2)1022
©
Домашните любимци са част от всяко едно семейство, затова и в сложна международна обстановка като настоящата, "България Еър“ се обръща със специален жест към всички украински бежанци, които бягат от войната, но не искат да изоставят своите домашни любимци. Специално за тях националният превозвач "България Еър“ премахва всички такси за превоз на домашни любимци по редовните си директни полети.

Всички пътуващи с украински паспорт или карта на бежанец могат да се възползват от облекчените условия и да превозят домашния си любимец безплатно до края на юли 2022 година.

"Защото знаем, че те са част от вашето семейство“ е мотото зад услугата за транспортиране на животни на "България Еър“, а чрез жеста си към нуждаещите се, авиокомпанията доказва смисъла му повече от всякога. Решението на "България Еър“ да помогне като предостави сигурен  безплатен превоз на домашните любимци на бежанците от Украйна бе направено в резултат на призивите на международната неправителствена организация за защита на животните Humane Society International.

По информация на организацията, високите такси и политиките за превоз на животни на различните авиокомпании, са създали сериозни проблеми в Румъния, Полша и Германия и са направили превоза на домашни любимци непосилен за бежанците. В същото време, Европейската комисия се обърна към държавите-членки с искане да облекчат процедурите за сигурен превоз на домашни любимци. Виждайки потенциал да помогне, "България Еър“, която от години е известна с гостоприемството си към животни по време на полет, премахна таксите за превоз на кучета и котки за пътуващите с украински паспорт или карта на бежанец.

"България Еър“ винаги е имала много сериозна корпоративна социална отговорност по отношение на различни каузи, затова и за никого не е изненада, че и в сериозна обстановка като настоящата, отново протягаме ръка, като даваме възможност за усмивка на стотици бягащи от войната“, каза Христо Тодоров – изпълнителен директор на "България Еър“.

"Aплодираме "България Еър“ за това, че е сред първите авиокомпании, които предлагат безплатен транспорт за животни-придружители на украински бежанци. Ограниченията за превоз на домашни любимци могат да бъдат още една пречка в дългото пътуване към безопасността за тези бежанци, които смятат своите котки, кучета или други животни-придружители за членове на семейството и отказват да ги оставят след себе си“, каза Рууд Томброк, изпълнителен директор на HSI/Европа.

"През последните седмици HSI/Europe се обърна към 75 транспортни компании с молба да направят всичко в рамките на техните правомощия и ресурси за улесняване на достъпа на домашни любимци в самолети и автобуси. Никой не трябва да се отделя от любимия си четириног приятел, особено във време на криза“, допълни той.

Условията, на които трябва да отговарят превозените животни, са подробно описани на уебсайта на "България Еър“.

Междувременно, освен жеста си към украинските бежанци, "България Еър“ продължава да предлага услугата си за превоз на домашни любимци за всички свои пасажери на изгодни цени. За кучетата и котките, които се превозват в багажното отделение, няма ограничение в теглото. Задължително обаче трябва да се транспортират в клетка или транспортен контейнер с определени размери, както и да са маркирани, да са на поне 3 месеца и да имат поставена ваксина против бяс.

Превозването на кучета и котки в пътническата кабина е възможно, ако животното тежи до 8 кг и пътува в клетка.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.04.2022 г.
0
 
 
Национални предатели!
Aнонимен
на 11.04.2022 г.
0
 
 
Балгарите схте могат ли да летйат с домасхните си лйубимзи?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: