Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Авторът на бестселъри Ерик Уайнър гостува в Бургас
Автор: Георги Кирилов 12:59 / 06.06.2019Коментари (0)1146
©
Едно от най-интригуващите литературни събития това лято в Бургас безспорно е предстоящото гостуване на американския автор на бестселъри Ерик Уайнър. Срещата му с читателите в морския град ще се проведе 16 юни от 19:00 часа в Експоцентър "Флора".

Ерик Уайнър ще представи своята книга "География на блаженството", включена в списъка на бестселърите за всички времена на Ню Йорк Таймс, както и на две другите две заглавия - "Човек търси Бог" и "География на гения".

Книгите на Ерик Уайнър се радват на огромна популярност, преведени са на повече от 30 езика и почти във всяка държава на света. Редица гимназии и университети са включили книгите му в своите учебни програми. Той всъщност създава свой собствен жанр, нов вид интелектуален пътепис, в който са включени само истински лица и исторически факти, написан изключително увлекателно, изтъкан от ерудиция, психология, наука и хумор - един провокативен и забавен анализ на идеята, на която е посветена съответната книга - щастието, религията, геният или пък мъдростта.

Ерик Уайнър е завършил Университета в Мериленд, специализирал е журналистика в Станфордския университет.

 Той е бивш кореспондент на Националното обществено радио на САЩ и на Ню Йорк Таймс. Уайнър е бил репортер в повече от 30 държави, от Ирак до Индонезия, като е отразявал повечето основни международни събития от последно време.

Носител на няколко награди за журналистика, включително "Angel Award" за отразяване на ислямските въпроси в Азия, на Borders Original Voices Award,  и е финалист за наградата "Barnes & Noble Discover". Той е част от екипа, спечелил наградата Peabody за журналистическите си разследвания на тютюневата индустрия в САЩ.

Ерик пише редовна колона за BBC Travel. Публикува редовно и в Los Angeles Times, Washington Post,  New Republic, Slate, Foreign Policy, The New York Times Magazine, включен е в антологията "Best American Travel Writing", води и сутрешно предаване в Националното радио на САЩ.

Той е популярен говорител, изнася лекции по целия свят. Води собствен майсторски клас по творческо писане, който се провежда всяко лято в Непал.

Когато не пише или не мисли за писане, Ерик е запален велосипедист и потребител на суши.

Той живее в района на Вашингтон със съпругата, дъщеря си и двете си необуздани котки.

Ерик Уайнър е обиколил почти целия свят, но посещава за пръв път България по покана на БТА и на българския си издател - "Фабер".

Той е специален гост на Световния конгрес на информационните агенции, който се провежда веднъж на три години и шестото му издание с домакин БТА ще бъде в София от 13 до 15 юни 2019 г. Журналистите от всички водещи агенции в света - Асошиейтед прес, ТАСС, Франс прес, Синхуа и т.н. ще имат възможността да изслушат лекцията, която Ерик Уайнър е поканен да изнесе.

След конгреса Ерик Уайнър ще посети Европейската столица на културата - Пловдив, както и столицата на поезията и литературата Бургас, където ще се проведе и единствената му среща с широката публика и верните му фенове, които в България са десетки хиляди. В тази среща ще участва и любимата му българска етно джаз група OUTHENTIC. Така и Ерик Уайнър, и бургаската публика ще имат възможността да чуят за пръв път на живо младите български музиканти, които жънат успехи по света с модерния прочит на нашата народна музика.

След Бургас писателят ще посети историческата и духовна столица на България Велико Търново, където ще бъде удостоен с титлата Doctor honoris causa на Великотърновския университет.

Преди заминаването си Ерик Уайнър ще участва в първо по рода си събитие, организирано от ВИВАКОМ в новия арт център на компанията - освен 80 гости в залата, в срещата-разговор с писателя ще участват онлайн над 100 000 абонати.

Следва заключителна среща с българските медии в информационния център на БТА.

За посещението на Ерик Уайнър в "българските столици" ще бъде изготвен документален филм от екип на предаването "Панорама" на БНТ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Земетресения в България
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: