Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
БДЖ с ново дигитално приложение РАДАР
Автор: Пламена Николова 09:26 / 16.12.2020Коментари (2)776
©
БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да проследяват в реално време местоположението на всички пътнически влакове в страната. На виртуална карта на железопътната мрежа в България се извеждат в реално време пътуващите в момента влакове с данни за местоположение, маршрут и движение. 

Приложението е нова удобна възможност, която БДЖ предоставя на своите клиенти по всяко време да са запознати с движението на влака, който ги интересува. По този начин потребителите могат да се информират къде се намира влакът, как изпълнява своя маршрут и да получат информация за евентуално закъснение. 

Целта е услугата да подобри значително информираността на клиентите на БДЖ, които ще могат сами и по всяко време изключително бързо и лесно да проверяват движението на влаковете от всяко мобилното устройство или домашния си компютър. 

Влаковите композиции са изобразени на картата с номер на влака и в различен цвят маркери, в зависимост от неговата категория. При избор на всеки отделен влак се визуализира информация за неговия маршрут и последното му отчетено местоположение. 

Приложението е изградено като надстройка на използваната от НКЖИ системата "Ръководене и Отчитане на Влаковата Работа" и е резултат от съвместната дейност на двете дружества. 

Въвеждането на виртуалния радар за движението на влаковете е още една крачка на БДЖ в посока към предоставянето на все повече дигитални възможности за улесняване на достъпа до информация за клиентите.

Приложението е достъпно на radar.bdz.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И как по-точно ще получа информация за евентуално закъснение?Нека някой да обясни, защото за това е необходима информация там където е влакът, да пише и в колко часа е трябвало да бъде там за да мога аз да изчисля колко е закъснението.А за да бъде страхотно наистина това приложение защо не го направят така, че веднага да отчита закъснението както е по белите държави? Май трябва още "малко" да поработят по това приложение.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: