Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
БДЖ строго санкционират пушенето във влаковете
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 17.07.2008Коментари (0)465
© Burgas24.bg
"Български държавни железници" ЕАД упражняват строг контрол върху спазването на разпоредбите за тютюнопушене във влаковете. Нека да припомним, че през м. март железопътният превозвач промени съществуващите ограничения за пушене в пътническите композиции и в съответствие с европейската практика въведе пълна забрана за тютюнопушене във всички категории влакове. Във всички видове пътнически вагони, както и във всички дизелови и електрически мотриси, бяха поставени над 50 000 стикера, указващи, че пушенето не е разрешено. Санкцията за пътник, който нарушава изискването влаковете да бъдат чисти от цигарен дим, е двадесет лева.

Контролът върху спазването на забраната за тютюнопушене във влаковете се осъществява както от влаковия персонал, така и от специализираните контролни органи на "Български държавни железници" ЕАД, които извършват проверки за спазването на експлоатационните и търговски разпоредби при превоза на пътници.

От влизането в сила на забраната за тютюнопушене във влаковете до настоящия момент влаковият персонал е санкционирал общо 291 пътника, като събраната сума е 5 820 лв. В допълнение към това, други 215 пътници, които през същия период са отказали да заплатят санкцията за тютюнопушене, са били свалени от влаковете.

През този период имаше случай, когато агресивен пушач удари кондукторка на пътнически влак заради направена забележка, че пушенето е забранено. Контузията, причинена в резултат на удара, се оказа сериозна и служителката на "Български държавни железници" ЕАД потърси медицинска помощ след пристигането на влака в крайната му гара.

Направените проверки от специализираните органи на "Български държавни железници" ЕАД установиха, че има и случаи, когато влаковият персонал не упражнява достатъчен контрол върху спазването на забраната за пушене. До момента ръководствата на трите поделения за пътнически превози в София, Горна Оряховица и Пловдив са потърсили дисциплинарна отговорност на общо 14 служители от превозни бригади за констатирани пропуски в спазването на разпоредбите и допускането на пушещи пътници във влаковете.

"Български държавни железници" ЕАД ще продължат да контролират стриктно спазването на забраната за пушене във влаковете, защото нейното нарушаване носи риск за безопасността на пътниците и влаковото движение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: