БМЧК-Бургас стартира работа по програма за пътна безопасност сред децата

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:59 / 25.01.2022
601
Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец координира глобална програма, разработена в подкрепата на инициативата "Глобално партньорство за пътна безопасност", която се изпълнява в училище и е насочена към деца на възраст от 10 до 18 години. Програмата е създадена, за да работи в контекст, адаптиран според местните нужди, въз основа на международно признати добри практики за детска пътна безопасност. Проектирана от експерти по пътна безопасност и учители, VIA използва иновативен и структуриран подход към преподаването и  ученето, който представя връзката между ценността на живота и превенцията в пътното движение, преподаван чрез активна, емоционална и творческа методология. Целта на програмата е всички деца да получат качествено обучение по безопасност на движението по пътищата с помощта на много игри, дискусии и практически дейности, свързани с придвижването им като пешеходци, карането на велосипед, пътуването в автомобил и т.н.

Областните организации на БЧК в Бургас и Варна са избрани за пилотното внедряване на програмата в страната ни от партньорите от българска страна - "Тотал Енерджис – България".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).