Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
БСП отказа политически двубой с ГЕРБ в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:46 / 02.07.2008Коментари (0)883
© Burgas24.bg
Очакваният утре предварително оповестен от партия ГЕРБ-Бургас политически двубой с опонентите им от БСП, няма да се състои. Това става ясно от отворено писмо на председателя на общинското ръководство на БСП - Бургас Димитър Стоянов. "Господин Бойчев, ние не се познаваме, поради което с изненада научих, че ме каните на публичен диспут на 3 юли 2008 година от 10 часа в конферентната зала на хотел България, на който да се изправим „очи в очи, за да бъде сложен край на темата с политическите назначения и общинска фирма „Аптеки " ЕООД". Не се учудих, когато научих, че с тази покана първо са били запознати медиите. Не се учудих, защото според новата вълна в бургаската политика, към която явно принадлежите и вие, не е важно да се изпълняват поетите предизборни ангажименти, а шумът в медиите, който да отклони избирателя от нерешените местни проблеми. А проблемите са много- дупките по улиците и закъснелите ремонти; задръстванията и неправилно паркиралите автомобили; незаконното строителство и нерешените проблеми с чистотата; безразборното строителство в "Меден рудник", презастрояването на комплекса и нерешените въпроси с гаражите; неокосени зелени площи и липсата на ефективни мерки срещу развъждащите се в тях вредни насекоми; липсата на подготвени служители в общинската администрация, поради принуждаване на една значителна част от бившите служители да напуснат работата си в Община Бургас, подмяната им с партийни назначения и още много други. Ясно е, че тези проблеми няма да се решат с диспута, който вие организирате. Има една хубава българска поговорка- „Лозето не ще молитва, а мотика" и е добре малко поне да поработите за изпълнение на предизборните си обещания. Отдавна изминаха 100 - те дни от изборите, през които вие трябваше да решавате проблемите на Бургас. Досега обаче действията ви показаха, че не се занимавате с решаването на най - наболелите проблеми, а използвате дадената ви власт, за да решавате личните си въпроси „ Пише в отвореното писмо лидерът на БСП -Бургас. Той допълва, че от БСП не приемат този начин на политика и че няма да участват в „безсмислени спорове". "Когато му дойде времето БСП - Бургас ще участва в диспут, но свързан с мерките, които трябва да се вземат за решаването на проблемите в морския ни град, а не за решаване проблемите на ГЕРБ", пише още в писмото на Димитър Стоянов.

Отношенията между двете партии в града се обтегнаха малко преди предходната общинска сесия, когато от БСП - Бургас организираха конкурс за „Най- голяма и опасна дупка". Тогава от клуба за дискусионна политика на БСП обвиниха общината в некомпетентност при провеждането на конкурса за обществена поръчка за ремонт на бургаските пътища. Страстите се нажежиха и по време на сесията, когато по предложение на съветника от ГЕРБ Семир Абумелих, изненадващо от длъжност бе свален управителят на Общински аптеки Христо Бургазлиев, който е дългогодишен партиен член на БСП.

Тогава от левицата отвърнаха на удара, като съобщиха, че са изпратили искане до кмета на Бургас да ги уведоми за броя на уволнените общински служители от началото на мандата и за причината за освобождаването на част от общинската администрация. Питането бе относно съмнение за политически уволнения и назначения в община Бургас. Последва искане за политически дуел от страна на ГЕРБ, който както стана ясно няма да се състои.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 13
04.07.2008 »
03.07.2008 »
03.07.2008 »
01.07.2008 »
29.06.2008 »
23.06.2008 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Отказът от АЕЦ "Белене"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: