БСУ изпраща 500 свои абсолвенти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:52 / 20.05.2009
1402
Над 500 абсолвенти ще получат дипломи за завършено висше образование в Бургаския свободен университет. Церемонията ще се състои на 23 май, събота, от 10:00 ч. в атриума на висшето заведение. 26-има са студентите, които завършват с отличен успех. На тях ректорът на университета ще връчи лично „Свидетелство за отличие" за постигнати високи резултати в учебната дейност и доказан стремеж за издигане авторитета на БСУ.

Церемонията ще започне по традиция с внасяне на университетския жезъл. Символът е специално изработен съгласно академичната хералдика и въплъщава в себе си идеята за единството, мъдростта и независимостта на академичната институция. Жезълът ще се носи от проф. д.т.н. Андон Лазаров - преподавател с изявена научнопреподавателска и изследователска дейност.

Сред официалните лица, поканени на церемонията, са министрите доц. Даниел Вълчев и Николай Василев, депутатите от Бургаски избирателен район, кметът Димитър Николов, областният управител Любомир Пантелеев, членовете на Настоятелството на БСУ. За втори път ще се дипломира и випускът на служителите от държавната администрация, завършили успешно трите специализации, организирани от Министерството на държавната администрация и административната реформа в БСУ, и приравнителен модул за магистърска степен по публична администрация.

Празникът ще продължи и вечерта, когато ще се състои и традиционният коктейл-заря, посветен на 24 май - Ден на славянската писменост и култура. За пета поредна година ще бъдат поканени учители, научни работници, творческите колективи на културните институти, писатели, поети, художници, артисти, целите журналистически екипи на всички бургаски медии. Очаква се участниците да наброяват около 1500-2000 души. Само по себе си това ще бъде отново най-голямото парти, организирано на закрито.

За доброто настроение на гостите организаторите са предвидили богата концертна програма, в която ще вземат участие ученически състави, звездата на българската естрада Васил Найденов, Камелия Воче, Богдан Томов. Ще се изявят и двете формации на служителите и преподавателите на БСУ - салса-клубът и съставът за народни танци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).