Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
БСУ подава ръка на Морското училище
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 09.03.2020Коментари (0)890
©
"Желанието ни е да си сътрудничим и да работим заедно", заяви проф. д-р Радостин Долчинков, декан на Центъра по информатика и технически науки /ЦИНТ/ в Бургаския свободен университет по време на среща с ръководството на Морското училище. Директорът Христина Жабова и зам.-директорът кап. Пламен Симеонов посетиха висшето учебно заведение и разгледаха лабораториите на центъра. На срещата присъства и зам.-деканът на ЦИНТ доц. Камен Сейменлийски.

Деканът проф. Долчинков обясни, че университетът вече има опит с Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника и ПГ по електротехника и електроника "Константин Фотинов".

"Обвързваме учениците още от гимназията.Те работят заедно с нашите студенти по различни проекти. Имаме добра база за съвместна дейност", сподели проф. Долчинков.

Деканът изрази увереност, че ученици от Морското училище ще продължат образованието си в БСУ. През новата учебна година в университета се открива магистърска специалност "Проектиране и управление на въздушни и морски дронове", а през учебната 2021 - 2022 г. - "Електрообзавеждане на кораба". Има и много други подходящи специалности за завършилите Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", с които да надградят образованието си, стана ясно на срещата. Сред тях са "Техническа безопасност и противопожарна техника", "Съдебни инженерно-технически експертизи и техническа безопасност", "Техническа безопасност и електротехническа експертиза" и др.

Бургаският свободен университет ще дари на Морското училище нагледни материали, с които да провеждат практическото си обучение. Предстои подписването на договор за сътрудничество.

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г. От 1 септември гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременна техника, както и за повишаване качеството на образованието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: