Бачийски: С Кирил Петков се познаваме от години

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:18 / 21.09.2021
1420
Временният председател на ПП "Средна европейска класа“ Константин Бачийски  излезе с изявление по повод присъединяване към коалицията "Продължаваме промяната“.

Ето какво гласи тя:

ПП "Средна европейска класа“ е част от коалицията "Продължаваме промяната“ и бих искал да знаете причините, заради които достигнахме до това партньорство.

Истината е, че тези преговори бяха най-лесните и кратките, които съм водил някога. Дори не бих ги определил като преговори, а като разговор между съмишленици.

В този случай не се наложи да обсъждаме никакви условия, защото с Кирил Петков и Асен Василев имаме  много допирни точки и общи цели и затова беше логично  да си подадем ръка.

Нямаме очаквания  за постове, защото за мен и колегите ми политиката е инструмент за разрешаване на обществени проблеми, за работа в полза на обществото, а не професия. Единственото ни изискване беше да участваме във взимането на решения и да не правим компромиси с принципите си и морала си.

И понеже ме питат "Защо с теб и защо с вас“, бих искал да споделя, че с Кирил Петков се познаваме от години, но важното в случая е това, че споделяме с него еднакви ценности и се стремим към едни и същи цели.

Дори през 2020 год. бяхме от една и съща страна на барикадата по време на протестите в Росенец срещу безобразията около "сараите“, подкрепяли сме се в работата си по различни обществени каузи като, например, случая с "Корал“ .

И двамата с него безусловно вярваме в потенциала на нашата страна.

С колегите ми от "Средна европейска класа“ приемаме поканата за  партньорство като признание за смисъла от политическите ни битки срещу корупционните практики в Бургас. Като гаранция, че битката срещу корупцията в страната ще продължи.

Това е и сигнал, че когато казваме  "Стига безобразия“ заради прояви на корупция, вече няма да сме сами, а до нас ще има още много честни българи, с които ще обединим усилията си.

За нас влизането в коалицията "Продължаваме промяната“  е ясен знак, че създаването на средна класа в България е вече истински важен приоритет, зад който застават все повече отговорни,  инициативни и независими хора.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).