Бащата на полуудушената девойка: Ще съдя картинга, детето ми едва не загина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
13:51 / 06.10.2015
3867
Бащата на 18-годишната Бригита Б., която едва не се удуши на шала си, докато се забавляваше на картинг, ще съди пистата в мол "Странд".

"Дъщеря ми отишла да кара с двама свои приятели на 30 септември и едва не загинала на място заради безотговорното отношение на някои служители в картинга", каза пред "Флагман" Любомир Бакалов.

"Предупредили са я да върже косата си, но я оставили да се качи да кара с шал на врата. Оправдават се с това, че бил вътре в якето й. От силната въздушна струя той се отвързал, оплел се в гумата и започнал да души Бригита. Със сетни сили детето ми разкъсало плата и успяло да се отскубне от клопката. Трахеята й обаче била разкъсана и състоянието й било много тежко", обясни баща й.

"Детето ми е травмирано и ще съдя картинга за тотална безотговорност! Не служителите са закарали дъщеря ми в Спешното, а нейните приятели. Освен това от картинга не са й обяснили мерките за безопасност", каза Любомир Бакалов.

"Като е станала от картинга, не е можела да говори, но не е губила съзнание. В момента е добре, но все още в шок. Майка й е при нея в болницата. Благодаря на д-р Даниел Петков и д-р Светлозар Георгиев, които спасиха детето ми", каза Любомир Бакалов.

Бригита е приета в МБАЛ-Бургас, където зам.-директорът на болницата, неврохирургът д-р Светлозар Георгиев и началникът на УНГ-отделението д-р Даниел Петков извършват сложна операция, с която буквално я връщат към живот.

"В момента предстои да й бъде поставен имплант, който да държи тъканите на разкъсаната трахея. Пациентката е имала и късмет, защото в такива случаи жертвите остават на място", казаха специалисти.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).