Безсрамна крадла обра заложна къща, скри плячката в дрехите на малко дете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49 / 16.10.2018
4803
В края на август миналата година жена успяла да обере по изключително изобретателен начин бургаска заложна къща, установи справка на Burgas24.bg.  

Осъжданата и без всякакво образование мошеничка, с инициали М. К., влязла в обекта с дете на ръце. Поискала от продавачката да й покаже златни обици. Служителката отключила витрина, извадила табла, на която били наредени общо 53 броя обеци и ги показала на "клиентката". Крадлата започнала да пресяга през ръцете на продавачката, като взимала обеци, после ги оставяла, въпреки забележките да не го прави.

Докато правила това М. К., използвайки особена ловкост, взела с два пръста два чифта обеци. След като й е казано да ги пусне, върнала в ръката на продавачката само единия чифт. Другият останал в нея и го скрила към тялото на детето незабележимо от работничката в заложната къща.

Подсъдимата поискала да измерят грамажа на обеците, които върнала и била категорична, че ще си ги купи. След това обаче крадлата излязла от заложната къща и повече не се върнала. Щом преброила обеците, които се намирали на таблата, служителката в заложната къща установила, че липсва 1 чифт обеци с тегло 4,07 грама.

Същия ден измамничката срещнала друга жена и я помолила да заложи откраднатите от нея обеци, защото нямала лична карта. Двете отишли до бургаска заложна къща. Позната на обирджийката влязла сама. Служител изтеглил обеците, които се оказали 4,06 грама. Той ги приел в залог срещу сумата от 165 лв. със срок на залога 30 дни. Свидетелят съставил заложен билет, в който били записани личните данни на заложилата златото жена.  Тъй като до изтичане на срока на договора, нито подсъдимата, нито другата жена откупили обеците, те били продадени и впоследствие били претопени.

В заложната къща имало монтирано видеонаблюдение и крадлата била хваната. За изпълнението си подсъдимата ще лежи пет месеца в затвора при първоначален "строг“ режим.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).