Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Билетче от 90 ст. щяло да утежни общинския бюджет
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 15.02.2016Коментари (0)1665
© Burgas24.bg
Намаляването на цената на билета за пътуване в градския транспорт в Бургас на 90 ст. ще утежни допълнително общинския бюджет с непредвидени средства. Това посочва в становище до Общинския съвет зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, установи справка на Burgas24.bg.

Предложение за поевтиняването с 10 ст. на пътуването с вътрешноградския транспорт направи общинският съветник от БСП Евгений Мосинов. Той аргументира искането си с понижаването на цените на горивата.

В одобрените през 2014 г. цени за превозните документи за градските и за междуселищните линии от общинската транспортна схема, разходите за горива и ел. енергия са 22.47 % от стойността на общите разходи, свързани с осъществяването на транспортната услуга. През 2015 г. разходите за горива са 17.4 % от общите разходи, които превозвачът е извършил във връзка с изпълнение на ангажиментите си по договора. Предвид изложеното, значителна съставна част от общите разходи са разходите за персонал, влияние върху които оказва размерът на минималната работна заплата, разходите за застраховки и амортизации, които са повишени във връзка с пълното обновяване на автобусния парк и др., се посочва в становището.

"Регламентираната към настоящия момент цена за еднократно пътуване от 1 лв. е базова цена за образуване на цените на абонаментни карти за градските линии, които се намаляват в съответствие с нормативната база и решенията на Общински съвет за субсидиране на определени групи пътници. Намаляването на цената за еднократно пътуване при настоящия размер на разходите на превозвача, ще доведе до увеличаване на размера на компенсацията, която общината дължи на превозвача и ще утежни допълнително общинския бюджет с непредвидени средства.

Предвид финализирането процеса на изпълнение на ангажиментите по модернизация на обществения транспорт е сключено споразумение между Община Бургас и Европейската банка за възстановяване и развитие във връзка с предстоящото въвеждане на нова транспортна схема, Бързата автобусна линия и система за електронно билетно таксуване. В рамките на този договор английски експерти работят по преразглеждане на цените на превозните документи и изготвяне на икономическа обосновка съгласно изискванията на договора за обществена услуга.

След приключване на работата, анализите, ведно с новите предложения ще бъдат предоставени на Общински съвет - Бургас, за да приеме нова тарифна политика на Община Бургас, съобразена с новата транспортна схема", се посочва още в становището.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: