Билетчето в Бургас не поевтиня до левче

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
16:38 / 30.07.2019
2095
Местният парламент не подкрепи предложението билетът за градски транспорт в Бургас да поевтинее до 1 лв., предаде репортер на Burgas24.bg.  

Както съобщихме идеята бе на общинските съветници от НФСБ. Искането дошло след множество сигнали, получени от  граждани за прекалено високата цената на билетите и картите в Бургас. Приложена бе и подписка от бургазлии.   

"Няма човек в тази зала, който да не иска да се намалят цените. Мислите, че не желая същото? Преди 12 години "Бургасбус“ бе в колапс, имаше липса на качествен превозен състав, както и на мотивация на служителите. Сега предприятието е за пример на обществени услуги в България“, каза по време на дебатите кметът на Бургас Димитър Николов.  

Според общинския съветник Живко Табаков билет от един лев  би решил  два проблема на Бургас -липсата на места за паркиране и мръсният въздух, тъй като повече граждани ще използват обществения транспорт.   Константин Бачийски бе на мнение, че не е сега моментът да се мисли за по-евтин билет, а чак когато "Бургасбус" пусне в експлоатация новите електрически автобуси и средствата, които се изразходват за горива, намалеят.   


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).