Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бившият съпруг на прегазената Юлия: Искам убиецът й да каже на дъщеря ни защо майка й е мъртва
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 02.08.2020Коментари (4)3989
©
"Искам убиецът на Юлия да застане очи в очи с дъщеря ни и да и каже, защо майка й е мъртва?!“ Така бившият съпруг на 34-годишната Юлия, която бе прегазена на пътя Созопол-Приморско, призова всеки, който има информация да се свърже с него или с полицията.

В края на миналата седмица младата жена почина, след като бе блъсната от два автомобила в рамките на няколко минути. Шофьорът, който пръв я блъснал, още се издирва. Няма свидетели на случилото се, освен разказа на таксиметров шофьор, който е оставил на мястото на инцидента, но потеглил, както  и показанията на втория водач, който ударил жената малко преди да издъхне.

 

Юлия Ангелова е починала след множество травми. Тя е майка на 9-годишно момиче. Цветелин Цеков е баща на детето и неин бивш съпруг. Той е полицай и смята да търси истината докрай за смъртта на майката на детето му. 

Ето цялото интервю на Нова тв с Цветелин Цеков:

-Как разбрахте какво се  е случило?

-На 26.07 сутринта ми се обади брат й, много рано сутринта, в 6.40 часа, и ми каза, че сестра му е починала. Обадили му се от Созопол и помоли и аз да проверя. Той ми се обади на мене, защото знае, че съм полицай. Казаха ми, че е блъсната от един автомобил, през нея после преминал втори автомобил. И тя починала. Когато ми обясниха къде и как е станал инцидентът, аз бях доста изумен. Тя не е човек, който ще тръгне пеша през нощта. Това не е в неин стил. Изобщо не би си го помислила.

-Тоест не мислите, че това, което се изписа по случая, е вярно?

-Абсолютно. Това, което се пише, са глупости. Това, че тя имала само 20 лева в нея. Това не е вярно. Аз лично съм прегледал нейното портмоне и тя имаше доста повече. За мен проблемът не е в парите. Слизането от таксито, за мен има друга причина. Това е мое мнение. Там, където се е случило, е един прав участък. Може би около 1 км. На този прав участък, тя беше около 1.84-1.85 метра-висока жена. С бяла рокля е била вечерта. Аз бях с баща й и с брат й да приберем нещата й и минахме през мястото. Аз лично си направих труда да засека. Значи времето за реакция, нейното, е било 30-40 секунди. Шофьорът, който я е ударил, е имал същото време за реакция. После какво се е случило, не знам. Знам, че вторият човек, който я удря, е бил трети автомобил в една колона. Двата автомобила правят маневра, той се заглежда в тях и в момента, в който си обръща погледа, я вижда. Не може обаче да направи нищо.

-Първият автомобил не  е установен?

-Да, не е установен. Човекът, който я блъска втория път, спира. Обажда се на телефон 112, което му прави чест. И съобщава за случилото се.

- А първият бяга от местопроизшествието?

-Да. Дори не се знае какъв е автомобилът. Имало ли е други хора в него? Защо никой не се е обадил? Защо не са спрели? Защо не са погледнали тази жена дали е жива? Аз не мога да обясня. Нямам думи да обясня, как се поднася такава новина на 9-годишно дете. Какви сили трябва да има човек да го направи това?

-Дъщеря ви не е била с нея на морето?

-По принцип плановете им бяха те да отидат двете. Не знам защо, наистина нямам представа. Дъщеря ми беше при мен, аз я взех във вторник. И тя каза: "Тате, няма да ходя с мама. Сега не ми се ходи, ще остана при вас.“

-Как и съобщихте? Как се казва такава новина на 9-годишно дете?

-Ами, трябва да ви кажа, че 24 часа може би съм мислил как да й го поднеса. Как да й кажа, че майка й я няма? Че е отнесена от автомобил? Много ми беше тежко. Да погледнеш в нейните очи и да й кажеш, че е станал инцидент. Да й кажеш, че майка й не е в болница и тя да не те разбере. След това да обясниш: "Тя почина.“И да видиш реакцията на детето си. Не знам дали бих могъл да го опиша…

-Седмица по-късно, без следа от шофьора?

-Не мога да си представя този човек с каква съвест спи? Има ли семейство? Жена, деца? Той може ли да си представи, как би го поднесъл той на детето си? Защо не се обади? Защо не спря? Защо не й оказа помощ? Ами ако е била жива? Защо не е спрял? А, сега защо не се покаже? Защо не си понесе отговорността? Защо не каже: "Да, случи се. Сгреших. Сбърках.“ Никой няма да го обеси за тази работа. А сега какво? Днес й беше погребението. Дъщеря ми държеше да присъства. И дойде. Как се успокоява едно дете на 9 години? Тя онзи ден ми каза: "Тате, ще те помоля нещо. Когато бъде хванат, ще ме заведеш ли при него? Искам да го питам, какво направи с мама? И защо?

-Дори да е било внезапно и да не е могъл да реагира?

-Няма никакво значение. Всеки нормален човек ще спре, ще се обади. Пак ви казвам, жената е 1.84 м. висока, с бяла рокля. Не е възможно да не е видял. Аз съм шофьор с всички категории. Убеден съм, че е имало начин да го избегне. Убеден съм! Дори и нещо друго да се е случило…Защо не е оказал помощ? Кой е той? Защо се крие? Това искам да разбера. Някак си не ми е много мъжка постъпка да направиш нещо такова. Да не спреш. И накрая да се скриеш.

- Ако е мъж?

- Ако е мъж, да. Аз подозирам, че е мъж. Жените са с малко различна психика и поне биха спрели.

-Дали има вариант да не е усетил удар?

- Няма такъв вариант. Тя е висока. Една стройна, голяма красива жена. Няма как да не я видиш. Още повече, че там е една права линия. Да предположим, че  еупотребил алкохол, наркотици. Дори и така да е. Ама, ти погубваш нечий човешки живот. Оставяш едно дете без майка си. Защо? От страх. Аз така го разбирам. Не го беше страх да остави едно дете без  майка. Ама сега го е страх да се покаже. Поеми си отговорността!

-Шофьорът на таксито, той ли е казал, че тя няма възможност да си плати? Звучи невероятно, да я остави на такъв участък?

- Именно. Това, което четох и аз. Казал бил, че тя имала 20 лева и когато апаратът стигне до тая сума, трябва да спре. Това не го вярвам. Познавам я. Не съм бил там, казвам това, което мисля. После да я свалиш в средата на нищото. Той казва също, че тя се е държала агресивно. Дори и така да е. Този човек си смени версията 5 пъти.

-Ако се докаже истината, ще търсите ли отговорност на всички, които са отговорни за смъртта на съпругата Ви?

-Разбира се. Беше ми бивша съпруга, но ние с нея бяхме приятели. Нищо, че сме разведени от 2011 година. Когато отидохме ние, колата и беше паркирана в къмпинга. Дрехите й в една каравана бяха. Сама е била. Ходила е на плаж. Нищо необичайно за нея. Тя обичаше морето, обичаше да плува. Дъщеря ми просто не пожела да отиде с нея. И тя отиде сама. Това е …Просто, искам този човек да се покаже! Ако гледа, и вижда всичко това, което го говорим…Нека да излезе! Нека да каже! Да каже какво се е случило, защото ако го изправя него срещу дъщеря ми…Би ли могъл да й обясни какво става? Дали ще намери тези сили? Без да и е баща…Не е честно!



Още по темата: общо новини по темата: 13
25.10.2021 »
05.07.2021 »
18.02.2021 »
08.02.2021 »
03.02.2021 »
12.10.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Zhelyo Kochev
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: