Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бизнесът подаде ръка на Професионалната гимназия по транспорт
Автор: Иван Сотиров 16:28 / 12.06.2019Коментари (0)1303
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГ по транспорт:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Представители на автомобилната индустрия в Бургас се запознаха днес с новите условия и новата образователна стратегия, които Професионалната гимназия по транспорт предлага от септември на учениците, които ще се запишат да се обучават в нея. Управителите на фирмите посетиха на място учебното заведение и разгледаха отблизо обновената и изцяло модернизирана база.

Те се запознаха с новата образователна програма на ПГ по транспорт, включваща най-перспективната нова специалност "Електрически превозни средства“, интензивно изучаване на английски език за работа с най-съвременните софтуери в автоиндустрията, оборудване и брандиране на специализираните кабинети за производствена практика според нуждите на бизнеса, провеждане на практически часове директно в базите на автомобилните компании, въвеждане на дуалната форма на обучение чрез стажантски програми и осигуряване на служители от фирмите като преподаватели по специалните предмети.

В срещата взеха участие директорът на ПГ по транспорт Ирина Пенкова, зам.-директорът на гимназията Анета Тодорова, зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, управителите на представителствата на автомобилната индустрия в Бургас – Красимир Маринов на "ВЕСТАУТО - М“ ООД, Николай Николов на "СПЕКТА АУТО“ ООД, Димитър Джамбазов на "ВОЛВО ГРУП БЪЛГАРИЯ“, Петко Драгнев на "БУРГАСБУС“ ЕООД, Ивелин Ефендиев – представител на "ЕКАРС БГ“ ЕООД, Драгомир Добрев на "ИНДИКАР“ и доц. д-р Магдалена Добрева от Университет "Проф. д-р Асен Златаров“.

Една от целите на гимназията е тясно сътрудничество с фирмите в автотранспортната индустрия, с висшите учебни заведения и училища от страната и чужбина с подобен профил. Това ще отговори на търсенето на кадри за бизнеса и ще подготви учениците за бъдещата им професия в един от най-бързо развиващите се сектори в икономиката – автомобилната индустрия.

Гимназията по транспорт в Бургас обнови програмата си за обучение с най-модерните и търсени професионални направления в сферата на транспорта – "Автотранспортна техника“, "Спедиция, транспортна и складова логистика“ и най-новата специалност в автомобилната индустрия – "Електрически превозни средства/хибриди“.

Учениците на гимназията ще придобият професионални компетенции, включващи работа със специфични инструменти и софтуер за контрол, диагностика и ремонт на автомобили, демонтаж, монтаж, центровки и регулировки, контолно-диагностични операции и ремонт. Учителите, които ще преподават по специалните предмети също ще преминат квалификация за обучение с най-новите софтуерни решения в автоиндустрията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: