Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Благотворителен коледен бал на младежи събра над 5 500 лв за децата
Автор: Екип Burgas24.bg 08:50 / 27.11.2017Коментари (0)2126
©
Благотворителният коледен бал на Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" събра дарения на стойност 5 535 лв. Традиционното събитие организирано за VII-ма поредна година под мотото "Всички сме едно семейство" обедини различни бизнес партньори, общественици, депутати, общински съветници, държавни администрации, младежи и симпатизанти на идеята.

Благотворителното събитие беше под патронажа на Областния управител на Област Бургас Вълчо Чолаков и със съдействието на Български Червен Кръст - Бургас.

Коледният бал на младите беше уважено от специалния им гост заместник министъра на младежта и спорта Ваня Колева.

За 10-годишната история на организацията сдружението подари юбилейни плакети на заместник министър Ваня Колева, областния управител на Област Бургас Вълчо Чолаков, общественика Диана Йорданова и управителя на лаборатория "ЛИНА" д-р Васил Костадинов.

"Хора с добри сърца има, доказахме го на благотворителната вечер. Обединявайки се за една обща кауза, свързана с помощ за децата на България е истинският знак в обществото, че трябва да се грижим за бъдещето на страната ни - младите хора! Една личност е личност, когато помага и дава пример, подавайки ръка и мислейки за следващите поколения в страната си - виждаме, че има много хора с добри сърца, разсъждавайки по този начин. Благодаря на всички за подкрепата, тази вечер цялата общественост заедно показахме, че в името на доброто можем да постигнем всичко!" каза Тодор Йосифов - национален председател на Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС".

Настроението на вечерта започна с фолклорна формация "Тракийче", при читалище Любен Каравелов гр. Бургас, с ръководил г-жа Пенка Петрова. Прекрасният ангел Гергана Берданкова поднесе на гостите усещане за празник с коледните песни Let is Snow и Jingle Bell Rock. Tалантливите деца от клуб по спортни танци "Порт-Бургас", с треньор Цвета Атанасовa изпълниха шоу-програмата в ритъма на Ча-ча-ча и Джаив.

Програмата беше наситена с уникалните изпълнители Вениамин Димитров и Лидия Стаматова, и техния дует "Сила Една". Младият талант Станислава Василева допълни събитието с очарование и енергия. Лидия, Вениамин и Станислава участват в редица национални състезания и неспирно развиват таланта си.

Вечерта завърши с изпълнение на младия славей Димира-Мария Тумбева, едва на 14 години с неповторим глас и силно въздействие.

В благотворителното събитие беше включен търг на 3 предмета: лимитирана серия на мъжка папийонка с юбилейното лого на НС "Младежки Глас" от Арт студио "Ros Valenti", художествената реплика от Панагюрското съкровище и детска рисунка на Ралица Колева. Към общата сума се добавиха средствата по време на коледния базар и късметчета за всеки гост. Събраната сума от входа и от цялата вечер се използва на 100% за каузата.

През 2017 година събраните средства от коледния бал ще бъдат предоставени на Български Червен Кръст - Бургас за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища от област Бургас. Средствата за образователната кауза се насочат към закупуване на манекени за сърдечен масаж и обдишване; ранички, оборудвани с бинтове, марли, триъгълни кърпи и всичко друго, необходимо за третиране на пострадал. Във всяко от училища ще бъде поставено специално изработено табло - как се оказва първа помощ с илюстративен материал.

Тази година ще се направят образователни кабинети в СУ "Никола Вапцаров" в гр. Царево, СУ "Св.Св. Кирил и Методи в гр. Карнобат, СУ "Христо Ботев" в гр. Айтос, ОУ "Елин Пелин" и ОУ "П.Р.Славейков" в гр. Бургас.

На края на вечерта Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" връчи на директора на Български Червен Кръст - Бургас Виолета Радева символичен чек със сумата от благотворителната вечер.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: