Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Благотворителната инициатива "Елха на доброто" събра рекорден брой дарения
Автор: ИА Фокус 17:14 / 23.12.2022Коментари (0)742
© Областна администрация-Бургас
Благотворителната инициатива "Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и тази година ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Бургас. 

Кампанията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца с подкрепата на проф. Мария Нейкова – областен управител и Председател на ОКМД Бургас се провежда за седма поредна година. Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от семейства тази година призивът беше и за подаръци за деца до 18 години, с които работят ОЗД и Надежда и домове за децата.

Областна администрация Бургас е пионер в тази инициатива, добър пример сред останалите държавни администрации и активен партньор на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата се събраха за по-малко от 14 дни. В деня преди Бъдни вечер социалните работници и регионалния координатор на "Надежда и домове за децата – клон България“ и специалисти от проекта "Приеми ме“ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил регионалния координатор на Надежда и домове за децата и социалните служби и ще зарадват децата и семействата от всички общини на Бургаска област.

В благородната инициатива се включиха редица организации, училища, фирми, граждани и служители на Областна администрация Бургас, сред които: "Зонта клуб Бургас“, Женско сдружение "Самосъзнание“, Сдружение "Усмивка", ИАРА, Апелативна прокуратура, деца от бургаските училища ОУ "Любен Каравелов“, ОУ "Елин Пелин“, "Братя Миладинови", СУ" Константин Петканов", НЧ "Св. св. Кирил и Методий-1985“ – гр. Бургас, семейства и много др.

Областният управител проф. Мария Нейкова, НПО "Надежда и домове за децата – клон България“, представителите на социалните институции – ОЗД и ЦОП, екипът на проект "Приеми ме“ благодарят на всеки един дарител за това, че е отделил от времето си и е оставил под "Елхата на доброто“ късче от своя позитивизъм и доброта и така е дарил радост и надежда на децата и семействата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: