Близо 1,6 млн. лв. е стойността на нанесените щети след последното наводнение в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:07 / 16.02.2015
1193
Близо 1,6 млн. лв. е стойността на нанесените щети след последното наводнение в началото на февруари в Бургас, съобщи Галя Байчева, началник отдел "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към община Бургас.

По думите й, в резултат на падналите дървета и нанесените щети по инфраструктурата размерът на обезщетенията, които общината трябва да плати са 1 млн. и 556 591 лв. Това е минималният размер на необходимия финансов ресурс, с които местната администрация трябва да разполага, за да възстанови всички нарушения по пътната инфраструктура, по водостоци, решетки, канализации, диги и всички други аварийно-възстановителни дейности. В двата най-пострадали квартала "Долно Езерово" и "Лозово" се предприемат по-големи мерки освен изчистването. Там ще се удълбае още веднъж една охранителна канавка, която огражда най-крайната улица в кв. "Лозово". Започва в най-скоро време реализирането на проект за отводняването на най-наводнените улици "Роза", "Ружа", "Димитър Николов". Общината е възложител по проекта и след приключване на процедурата по Закона за обществените поръчки , след като бъде избрана фирмата-изпълнител, започва реализацията на проекта.

Общината е кандидатствала вече пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към МС за финансово подпомагане за неотложни аварийно-възстановителни дейности в целия размер на щетите.

"Ние сме извършили тези дейности със собствени сили и средства и сега искаме подпомагане за финансово осигуряване на тези пари. Изпратили сме нашите искания. Направили сме искане и по фонд "Солидарност", където сме изпратили опис на всички поражения от предходните бедствия. В момента имаме много важни проекти, защото трайното възстановяването на инфраструктурата иска проекти и изисква много сериозен финансов ресурс", каза още Байчева.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (56):
28.06.2015 Държавата помага при бедствие само на бедните
15.04.2015 Правителството даде над 3 млн. лв. за корекция на коритото на р.
Отманлийска
07.04.2015 Сигнали за наводнени къщи в Бургаско след силния дъжд
07.04.2015 Наводнени участъци по пътищата в община Поморие
06.04.2015 Активира се Оперативното звено в Министерството на околната среда и водите
06.04.2015 15 л/кв.м дъжд се изляха над Бургас до момента, улиците в "Лозово" се
наводниха
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).