Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Близо 100 малчугани демонстрираха познанията си по пътна безопасност в Бургас
Автор: Иван Сотиров 16:26 / 24.06.2021Коментари (0)1257
Близо 100 малчугани от бургаската детска градина "Райна княгиня", разположена в к-с "Славейков", дадоха старта на превантивната полицейска кампания "Безопасно лято“ – част от ежегодната операция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!".

С шарен и наситен с игри и песни спортен празник възпитаниците на детската градина демонстрираха познанията си по пътна безопасност, като безгрешно определиха вида на различните пътни знаци, рисковите места за пресичане на пешеходци, както и правилната светофарна сигнализация за преминаване по пешеходната пътека.

Специален гост на превантивното събитие бе Константин Вангелов - младши автоконтрольор в моторизирано звено "Сигма" към сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас, който тества за употреба на алкохол директорката на детска градина "Райна княгиня" – г-жа Радослава Белчева. Нулевите показатели не изненадаха никой, тъй като г-жа Белчева е сред най-стриктните и дисциплинирани водачи на пътя. Пред малчуганите тя сподели своите наблюдения върху пътния травматизъм, като наблегна на най-конфликтните зони – детските площадки в близост до платната за движение. Като проблемно бе определено и поведението на близки роднини на подрастващите, които пресичайки неправилно и рисково в тяхно присъствие, подлагат на съмнение придобитите в детската градина познания за пешеходните пътеки, предимството на пешеходците и съобразяването с разрешителния зелен сигнал на светофарната уредба.

 Полицейската кампания "Безопасно лято" бе подкрепена и от директора на Центъра за административни услуги "Освобождение" в Бургас – г-н Тодор Колев, който бе и в ролята на родител. Г-н Колев поздрави малките палавници с участието в превантивната инициатива, като напомни, че най-големите спирачки за родителите – шофьори са именно техните деца, возещи се в автомобила.

Кампанията "Безопасно лято“ – част от ежегодната операция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" има за цел предотвратяване на пътнотранспортния травматизъм през активния туристически сезон от 1 юли до 31 август, като основната контролна дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки се извършват не само на водачите на превозни средства, но и спрямо пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и водачите на АТВ и на пътни превозни средства с животинска тяга. В населените места контролът от страна на "Пътна полиция" е насочен към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: