Близо 100 малчугани демонстрираха познанията си по пътна безопасност в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:26 / 24.06.2021
1308
Близо 100 малчугани от бургаската детска градина "Райна княгиня", разположена в к-с "Славейков", дадоха старта на превантивната полицейска кампания "Безопасно лято“ – част от ежегодната операция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!".

С шарен и наситен с игри и песни спортен празник възпитаниците на детската градина демонстрираха познанията си по пътна безопасност, като безгрешно определиха вида на различните пътни знаци, рисковите места за пресичане на пешеходци, както и правилната светофарна сигнализация за преминаване по пешеходната пътека.

Специален гост на превантивното събитие бе Константин Вангелов - младши автоконтрольор в моторизирано звено "Сигма" към сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас, който тества за употреба на алкохол директорката на детска градина "Райна княгиня" – г-жа Радослава Белчева. Нулевите показатели не изненадаха никой, тъй като г-жа Белчева е сред най-стриктните и дисциплинирани водачи на пътя. Пред малчуганите тя сподели своите наблюдения върху пътния травматизъм, като наблегна на най-конфликтните зони – детските площадки в близост до платната за движение. Като проблемно бе определено и поведението на близки роднини на подрастващите, които пресичайки неправилно и рисково в тяхно присъствие, подлагат на съмнение придобитите в детската градина познания за пешеходните пътеки, предимството на пешеходците и съобразяването с разрешителния зелен сигнал на светофарната уредба.

 Полицейската кампания "Безопасно лято" бе подкрепена и от директора на Центъра за административни услуги "Освобождение" в Бургас – г-н Тодор Колев, който бе и в ролята на родител. Г-н Колев поздрави малките палавници с участието в превантивната инициатива, като напомни, че най-големите спирачки за родителите – шофьори са именно техните деца, возещи се в автомобила.

Кампанията "Безопасно лято“ – част от ежегодната операция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" има за цел предотвратяване на пътнотранспортния травматизъм през активния туристически сезон от 1 юли до 31 август, като основната контролна дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки се извършват не само на водачите на превозни средства, но и спрямо пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и водачите на АТВ и на пътни превозни средства с животинска тяга. В населените места контролът от страна на "Пътна полиция" е насочен към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).