Близо 4000 гниещи коли са премахнати от улиците на Бургас за 10 години!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:21 / 31.10.2018
5288
3948 са освободените паркоместа от 2008 г. до днес, след предприети действия от служители на Община Бургас. Това става ясно от отговор на питане на общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев, които повдигнаха темата за старите автомобили, които заемат места в града.

До месец септември т.г. освободените места от моторни превозни средства, които не са в движение, са 313, като още 100 вече са в процедура по премахване.

От отдел "Контрол и административно-наказателна дейност по опазване на околната среда“ уточняват, че извършват ежедневни проверки за изоставени автомобили. Също така проверяват и сигнали на граждани. Всеки бургазлия може да съобщи за такъв автомобил.

Целият процес, от установяване на излязло от употреба моторно превозно средство до неговото принудително преместване в център за разкомплектоване, изисква спазването на законови процедури и срокове. Те не могат да бъдат нарушавани и често са с продължителност от 9 до 12 месеца.

Калояна Живкова и Димчо Грудев настояват за още по-засилен контрол от старана на общинските служители, тъй като проблемите с паркирането в някои от бургаските комплекси е изключително тежък.

Само през последните месеци Община Бургас изгради няколко нови безплатни паркинги в оживени зони, но ситуацията с паркирането все още е сложна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).