Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Блокираха проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:31 / 23.04.2013Коментари (37)13822
©
Кметът на Бургас Димитър Николов коментира, че заради предизборни интереси съветниците на практика спират изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас. Коментарът на кмета бе след като не достигнаха два гласа от нужното мнозинство от 2/3 одобрение на общинските съветници за определяне на терен за изграждането на Централна спирка на ул. "Сан Стефано" по проекта за Интегриран градски транспорт.

Той заяви, че още днес от Общинска администрация ще поискат от управляващия орган по проекта - Министерство на регионалното развитие да бъдат спрени сроковете за изпълнението на проекта и да бъде дадена отсрочка.

"Град Бургас е много сериозно застрашен да плаща финансови санкции и корекции, за това че не напредва в изпълнението на този проект. Като основание за спиране на сроковете ще е негласуването от страна на общинските съветниците", каза Димитър Николов.

По думите му заради неприемането на точката за Централната спирка се застрашават и другите подобекти по проекта- районната артерия, която ще свързва най-натоварената част на комплекс "Меден рудник", няма да може да се изгради началната централна спирка в комплекса, както и предвидената мрежа от велосипедни алеи.

"С неприемането на тази докладна проекта се блокира. Аз се притеснявам, ако министерство на регионалното развитие и управляващият орган в Брюксел не вземат под внимание аргумента, че Общинският съвет не е приел изглаждането на централната автобусна спирка ще бъдат наложени санкции, защото ние вече сме в ход на изпълнението на този проект. Най-малкото имаме разходвани средства за закупуването на автобусите и средствата там са много големи и ако бъдат наложени санкции на община Бургас ние няма да може да се справим и да издържим на тези глоби", каза Николов.

Кметът посочи, че вече четири годни се говори за проекта и са правени седем обществени обсъждания. Разглеждани са и са коментирани различни детайли. Направените забележки от различни експерти и граждани са взети под внимание и са отразени в проекта и не ако някой е искал подробно да се запознае с проекта е можел да го направи за това време.

"Според мен заради изборите които наближават се политизира въпросът, но сега ще пострада градския транспорт на Бургас", каза Николов. Той допълни, че и в момента има закъснение по изпълнението на проекта, а тези пречки от страна на общинските съветници усложняват още повече ситуацията.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 195
25.04.2017 »
10.04.2017 »
24.02.2017 »
23.02.2017 »
22.02.2017 »
15.02.2017 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на meduza
премахни филтъра

-1
 
 
Целта е да направят мизерия защото кмета е от ГЕРБ. Нормално в предвид, че са мижитурки и в безсилието си правят глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: