Боби Хлебаря, пребил до смърт собствената си сестра, иска оправдателна присъда!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:07 / 22.07.2020
2399
Тричленен състав на Бургаския апелативен съд обяви за решаване делото за смъртта на 49-годишната Десислава от Созопол. То е образувано по жалба на Борислав Стоянов – Хлебаря срещу присъда на Окръжен съд – Бургас, с която е признат за виновен в причиняване по непредпазливост на смъртта на сестра си вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, чрез удари с ръце в коремната област. Престъплението е извършено в  Созопол, за времето от 09.00ч. до 10.00ч. на 17.06.2018 година.

Първоинстанционният съд е наложил на Борислав наказание в размер на три години лишаване от свобода, като го е отложил за изпитателен срок от четири години. Съдът е постановил и пробационна мярка "Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година и шест месеца.

В жалбата на подсъдимия пред Апелативен съд – Бургас се иска алтернативно или делото да се върне за доразследване в досъдебна фаза или съдът да се произнесе с акт, по силата на който той да бъде оправдан.

В съдебното заседание представителят на Апелативна прокуратура посочи, че счита жалбата за неоснователна и намира присъдата на окръжните съдии за законосъобразна, правилна и обоснована. Държавният обвинител пледира за потвърждаване на първоинстанционния съдебен акт.

Защитата заяви, че поддържа въззивната жалба и изрази несъгласие с присъдата и мотивите към нея. Адвокатът се обоснова с липсата на свидетели на тежката телесна повреда и пледира, че обвинението не е доказано и почива само на предположения, поради което подсъдимият следва да бъде оправдан.

В защитната си позиция пред въззивния състав Боби Хлебаря отрече да е удрял сестра си и помоли да бъде оправдан.

След тайно съвещание съдът счете делото за изяснено и обяви на страните, че ще се произнесе в предвидения от закона срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
06.01.2022 Ето каква присъда получи Боби Хлебаря, пребил до смърт собствената си
сестра
18.09.2019 Няма да повярвате каква присъда получи Боби Хлебаря, обвинен в убийството на собствената си сестра!
04.02.2019 Боби Хлебаря получил предложение за брак в ареста! Измениха му мярката заради диабет
15.11.2018 Хлебаря пред Burgas24.bg: Бургас е най-добрият град за живеене... и най-удобният за умиране!
15.11.2018 Само в Burgas24.bg: Нова свидетелка потвърждава обвинението срещу Хлебаря! Преди да умре, Десислава й споделила, че "брат й я поступал“
19.10.2018 Само в Burgas24.bg: Разтърсващата изповед на Павлина: Дъщеря ми е мъртва, а за смъртта й набеждават сина ми! Не мога да го приема
Още новини от Новини от Бургас:
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).