Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Богата програма предлага община Бургас за 6 декември
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 25.11.2010Коментари (9)4148
© Burgas24.bg
За четвърта поредна година Празникът на Бургас - Никулден ще върне любими на много българи певци и актьори в родното им място. Пристигането им в морския град е продължение на инициативата на кмета Димитър Николов "Завръщане в Бургас", насочена към успелите в страната и по света бургазлии.

Тази година тя е с акцент "Младите" и цели включването на млади бургаски таланти в тържествата за Никулден и запалване светлините на коледната украса в Бургас. В концертната програма, посветена на Празника на града - 6 декември, ще вземат участие младите изпълнители Владо Димов, Димитър Атанасов, Стефан Илчев, Георги Дюлгеров, Тодор Георгиев, Амур, група "Силует" и "5-те Сезона".

През втората част на празничния Никулденски концерт, която е под надслов "Пребройте най-добрите си приятели...", под прожекторите, за да поздрави бургазлии за светлия празник ще излезе любимия на поколения българи глас Орлин Горанов.

Тържественото събитие ще бъде "дирижирано" от популярния бургазлия и "господар на ефира" Димитър Рачков. В програмата са включени още редица изявени бургаски изпълнители като дует "Бургас" и група "Горещ пясък". Аранжиментът и съпроводът на песните ще бъде дело на празничния оркестър "Levon Manukyan Collegium Musicum".

Началото, на превърналия се в традиционен от три години насам, концерт на открито ще бъде поставено от 18.30 часа на 6 декември /понеделник/ на площад "Тройката".

Тържествата по повод Никулден на 6 декември ще започнат още от 8.30 часа в Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" със Света литургия в чест на покровителя на Бургас Св. Николай Чудотворец, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.

Малко по-късно в 9.00 часа в залата на Общината ще се проведе празничното заседание на Общински Съвет - Бургас, а от 10.00 часа на площад "Атанас Сиреков" е ритуалът по издигане флаговете на Република България и Община Бургас.

От 10.30 часа в Етнографския музей на ул. "Славянска" № 69 ще се проведе Освещаване на Никулденската обредна трапеза.

Веднага след това от 11.00 часа ще започне и литийното шествие, което тази година ще премине по нов маршрут, започващ от храм "Св. Св. Кирил и Методий" - ул. "Славянска" - ул. "Лермонтов" - ул. "Богориди" - "Гъбката" - паметника на Моряка до Мостика в Приморски парк, където по традиция с хвърляне на венци и цветя в морето ще бъде почетена паметта на загиналите моряци и рибари.

В 11.30 ч. кметът Димитър Николов и студентите от БСУ ще изхвърлят от Мостика в морето делвата от тесто със събраните послания от инициативата "Изхвърли лошото, остави доброто". Идеята на младежката кампания е хората да станат по-добри, изхвърляйки лошото в морето и пречистени да посрещнат светлите коледни и новогодишни празници. Така студентската проява ще положи началото на нова местна традиция в честването на празника на светеца-покровител на морския град Св. Николай Чудотворец.

За 12.00 часа в изложбената зала на Дружеството на художниците на ул. "Александровска" 22 е предвидено връчването на наградата "Художник на годината" и обявяване на новия "Бург на годината".

Празникът на града ще бъде отбелязан още с концерти и тържества в отдалечените квартали и съставни селища на територията на община Бургас.

За втора поредна година за гражданите ще бъде обособен пункт за раздаване на рибена чорба, приготвена по стара рецепта на рибарите от Ченгене скеле.

Новост в отбелязването на Деня на Бургас - Никулден ще бъде разкриването на втори пункт за печена риба и вино. Двата пункта ще бъдат разположени на две от най-емблематичните места в Бургас - до Грамофона /на ул. "Богориди"/ и до Часовника /градинката до х-л "България"/.

Ден по-рано общинската услуга Домашен социален патронаж ще раздаде рибена чорба на своите потребители, както и на възрастните хора и хората в неравностойно положение от социалните домове в града.




Още по темата: общо новини по темата: 15
07.12.2010 »
06.12.2010 »
06.12.2010 »
06.12.2010 »
06.12.2010 »
06.12.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Хаха, въпроса не е да се прави нещо през пръсти, когато може да се направи красиво. Много ме радвате как палите и защитавате Митето, все едно е някакъв бог и видите ли кой знае какво е направил. Ама ние за това сме си прост народ. Дай ни 2 улици, един басейн и казино и си мислим, че кой знае какво е направил. Ами да, наистина е нещо, но като видиш как е направено и ти става лошо. Ако никой от вас не забелязва, че всичко се прави без грам мисъл, идея и артистичност си е ваш проблем. Аз обаче виждам как навсякъде се слагат едни и същи гигантски бетонни грозни бордюри и плочки, та чак и по Александровска сега слагат такива. Виждам един парк, който по нищо не личи да е морска градина, а някакви дебело асфалтирани алеи с огромни бетонни бордюри и с "нови" отново мега грозни лампи тип "бяла топка". Хубаво е да се прави, да, спор няма, но като се прави по-грозно отколкото както беше преди разбито, мн извинете. На мен не може да ми замажат очите с някакъв евтин ремонт на улица, който като видиш как е изпълнен (за справка ул. Адам Мицкевич и уличното осветление, което е сложено така, че да умреш от смях, всички лампи са ужасно криви и може да ти изкара очите) и се чудиш за какво се бият толкова в гърдите, че били направили еди си какво, което просто като видиш как е направено и ти става ясно кой колко е откраднал. Много скачате да го защитавате, но някой от вас видял ли е всички тези неща, които описах, или просто са чули, че някъде си се прави ремонт. И аз се радвах, че се правят ремонти като чух, но като видях ми се плачеше. Видяли ли сте прословутото "укрепване" на свлачището под летния театър? Ами вижте го. Сигурно в Багдад след бомбардировка няма такава гледка. Вижте алеите в морската и лампите, все едно си в болница. Вижте колко дървета са изсечени в морската и колко е гола вече. Вижте противния център и противния площад Тройката, който няма да бъде ремонтиран и така хубаво ще се съчетае с новата Александровска. Вижте селските кебапчийници и панаира до съда. После говорете колко било хубаво. Лошото е, че на булшинството селяндури въобше не им прави впечатление и не ги интересува кое какво е... Мда, като видя какво се прави и как с замазват очите на хора като вас наистина ми е жал за града ми и за това, че дадох гласа си за тоя интелектуално изсмукан човек...
-2
 
 
Какво ми говориш, потресен съм, Бургас никога не е изглеждал по-селски на Коледа. Не ни стига дупката отдясно, не ни стига разкопаната Александровска, не ни стига, че няма вече пързалка, ами си имаме селски панаир, кебапчийници с мизерни селски пияници, няма тоалетни, представи си къде ще пикаят всички тея пияни мизерници. Честито, ще имаме център - смърдящ на кенеф. За украсата дори не знам как да го коментирам. Просто е уникален кич, съвкупност от какви ли не цветове и форми, като започнеш още с влизането от Созопол с един пън без клони, който иначе е обвит в сини лампички. После стигаш до Часовника и виждаш това голямо дърво, по което са накичени тези надорзаумения във всяка посока без каквато и да е идея, поглеждаш към основата на дървото и стърчат 2 разклонителя, хванати с метален ръждасял прът за дървото. Продължаваш нагоре и като пропуснем разкопките (дай-боже да намерят нещо антично че поне да си залсужава защото като видях поредните сиви бетонни плочки, внос от Истанбул и щях да повърна) и стигаме до тройката. От ляво стърчат от високата лампа сини лампички, коя на където си иска. Да не говорим за симетрията, отдясно от същата такава лампа не виси нищо. Поглеждаш напред и виждаш тези грозни лампи тип глобус-тройка. Един от който няма да светят и трите лампи, да не говорим, че всеки глобус е със собствен цвят, преливат вякакви нюанси от бледо жълто до наситено оранжево. За капак тези ръждясали и кичозни подобия на осветителни тела са увити в СИНИ ЛАМПИЧКИ. На всички в общината мога да им кажа - ПОВРЪЩАМ ВИ НА ЦИГАНСКАТА УКРАСА. По-грозно нещо не съм виждал и в най-забутания БГ град или село. Нямам думи какви некадърници са събрани в тая община и само се бият в гърдите какво били направили. ПРЕВЪРНАХТЕ ГРАДА МИ В ЕДИН БЕТОНЕН СИВ И ГРОЗЕН СОЦ ГРАД. Някой ходил ли е в морската да види там какво става? Честито на всички бургазлии, до 2010 Бургас имаше красива морска градина, от 2011 той ще има един голям зелен паркинг за ТИР-ове с ОГРОМНИ БЕТОННИ БОРДЮРИ И АСФАЛТ ДЕБЕЛ 15 СМ, за всеки случай ако решат да минават ТИР-ОВЕ ОТ ТАМ. Димитър Николов е най-големият нещастник, управлявал Бургас. Съжалявам, че дадох гласа си за него... Жал ми е за Бургас!!!
0
 
 
Пак ще има кйебапчааата и винси на тройката в мизерните бараки. Кмете, вземи си селската украса и циганския панаир на тройката с тея колиби и блъскащите колички от панаира в Айтос и изчезвай. Не стига, че разби и направи сив целия град с големите си бетонни сиви блокове, ами и украсата ти е пълен дроб. Алкохолика Йоан имаше по-хубава украса. А ми се хвалите, че сте били само млади хора в тая община. Какви млади бе? Баба ми си украсява по-стилно и красиво апартамента от тая цигания, която вие направихте. Срам ме е да изляза, какво остава ако дойде някой познат от друг град, после защо ни се смее цяла БГ и ни нарича селски и провинциален град. Една хубава пързалка имаше една година и вместо нея вече втора година си имаме селски панаир от Айтос на центъра с циганите... (puke) Пак ще си имаме пияници из центъра, които ще къркат и крещят, ще пикаят около къщичките и ще се уригват. Европейски Бургас...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: