Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бойко Цветанов отново в "Турандот“ след триумфа от преди три години
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 09.08.2017Коментари (1)1305
©
Световноизвестният тенор Бойко Цветанов отново ще изпълни ролята на персийския принц Калаф в операта "Турандот" на Джакомо Пучини в петък, 11 август, от 20,30 часа на Летния театър в Бургас. Постановката е известна не само на бургаската публика, а и на любителите на оперното изкуство в България с един изключителен за страната прецедент - спирането на оперен спектакъл с аплодисменти от публиката и бис по време на самото представление.

Случилото се на 31 юли 2014-та година на Летния театър в Бургас е било предизвикано от Цветанов с изключително въздействащото му изпълнение на една от най-известните оперни арии - "Nessun Dorma" ("Никой не спи"). Песента на Калаф е най-известната любовна ария. Тя е своеобразен символ на любовното признание на влюбения мъж. През годините е била изпълнявана от велики оперни гласове - Енрико Карузо и Лучано Павароти са само двама от знаменитите тенори, чието изпълнение е добило световна популярност. Спирането на представление и повторно изпълнение на ария в самото действие до момента е известно само в италианските оперни театри.

Бойко Цветанов е един от най-великите български тенори за всички времена и един от световните топтенори. Любимият ученик на Борис Христов е бил наричан от просълзения си маестро "Сине мой, дон Карлос на моите мечти!" Тази година спектакълът, в който Цветанов ще изпълни отново знаменитата "Nessun Dorma", ще повтори напълно постановката от преди три години - същият състав, същата режисура, същата сценография, хореография, костюми.

Освен Бойко Цветанов, превъплътен във влюбения персийски принц Калаф, принцеса Турандот ще бъде изпълнена от Габриела Георгиева - още едно голямо име на българската оперна сцена. Лиу отново ще бъде Мария Цветкова, Тимур - Делян Славов. Партиите на Пинг, Панг и Понг ще изпълнят Емил Угринов, Момчил Караиванов и Любомир Тодоров, като единствено Тодоров е нов за постановката. Ролята на Алтум отново ще изпълни Бранимир Недков. Диригентът е маестро Григор Паликаров. Обещаващото съвпадение дава надежди за повторение на прецедента от 2014-та година, коментират оперни почитатели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.08.2017 г.
0
 
 
Но за разлика от тогава, сега Летният театър ще е полупразен. Вижте какво правят оперите в Стара Загора, Плевен и София. Наистина качествени, огромни продукции, които заслужават внимание. Нашата опера за жалост просто не е интересна и атрактивна. Бих дал пари да ида на някое от страхотните представления в София. Иначе за всички любители на изкуството - Бойко Цветанов не е за изпускане.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: