Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Боклукът в Бургас с 25% повече през лятото
Автор: Екип Burgas24.bg 08:48 / 24.07.2014Коментари (1)887
© Burgas24.bg
През летния сезон, когато се увеличава населението на Бургас, се увеличава с около 20-25% и генерираният отпадък, сочат данните на морската община.

От страна на фирмата, ангажирана със сметосъбирането и сметоизвозването са предприети мерки за подобряване на работата и поддържане чистотата в града, обясни директорът дирекция "Околна среда" в община Бургас Павлин Михов.

В тази връзка фирмата е осигурила 2 броя сметосъбиращи машини с обем на коша 10 кубика, предвидени за централната градска част. Фирмата осигурява и още 4 броя бордови коли, които са за използване на едрогабаритни и строителни отпадъци по сигнали на граждани.

От март в Бургас се прилага нова система за извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци. По сигнал на гражданите фирмата осигурява автомобил и хора, които извозват отпадъка буквално от сградата, където е ремонта до определеното за целта място. Това касае само отпадъци от ремонти в жилища до 3 кубика.

Фирмата осигурява и 600 нови контейнера 1.1 кубични метра с капак, снабдени с педал за отварянето им.

"Опитваме се да налагаме събирането на отпадъци в такъв тип съдове с идеята те да са затворени, но има още какво да се желае, защото някои недобросъвестни граждани оставят контейнерите отворени. Идеята е те да са затворени и при вятър отпадъците да не се разпиляват", каза Михов.

За съставните селища и кварталите извън града има 1000 нови кофи, които се очакват до средата на август. Ще бъдат подменени и около 250 улични кошчета за отпадъци най-вече в пешеходните зони.

От 1 юли фирмата е създала екип от 10 човека за почистване на контейнерните площадки, а допълнително има и два дежурни екипа сметосъбирачи за събота и неделя, които са извън графика на сметозивозване на съдовете в Бургас.

По думите на Михов, тези 2 автомобила през почивните дни събират отпадъците и обслужват точки, на които се налага контейнерите да бъдат изпразнени втори път за деня.

От 1 юни фирмата е с лятно работно време до 15 септември т.е от 4.00 ч. започва сметосъбирането и сметозивозването в града. То се извършва ежедневно в града, а в кварталите и съставните селища извън градската територия, е веднъж седмично.

Източник: агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Te не се разпиляват от вятъра бе г-н Михов...по-често трябва да се събира боклукът ..кофите преливат ОСОБЕНО ЛЯТОТО.. повече контейнери за разделно събиране на отпадъци трябва да има ....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: