Борисов: Пазим надеждно границата, бежанският поток има друг маршрут

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 25.09.2015
1776
И предишното правителство, и ние сега пазим надеждно границата и затова целият бежански поток минава през Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Австрия, Германия, Швеция. Това коментира пред bTV премиерът Бойко Борисов.

България не е искала да бъде "гореща точка" за бежанците."Това са милиони хора вече, не са само 2-та милиона в Турция, не са само тези в Одрин, които са на нашата граница - 7-8 млн. вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Службите докладват, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан, Йордания, се прибират, продават каквото имат в Сирия, за да вземат някакви пари и да тръгнат да си търсят нова родина. Това е нечувана трагедия, която се случва на човечеството. Това сега започва", посочи още той.

Моите тревоги са повече, полагаме повече усилия, но това е вълна, никой не може да се предпази от нея. Огради, армия, мерки, които подпират тази вълна, но ако стане 8-10-12 млн., както са прогнозите през следващите месеци, изрази тревогата си Борисов.

Вчера Бойко Борисов обясни, че на заседанието на лидерите на ЕС в Брюксел в сряда вечерта България е поискала да получи финансова помощ от ЕС за посрещане на бежанската вълна, тъй като сме външна граница на ЕС.

Със същата тревога, каквато и на хората, попитах на Европейския съвет - какво би станало, ако не вземете дипломатически и политически мерки и не се спрат тези бежански потоци, заяви Борисов.

"Най-главно е да се създаде зона за сигурност в тези държави, в самата държава да им се огради територия, в която да учат, да живеят. С тези стотици милиони евра да ги задържим, за да не идват в Европа. Да се решат проблемите в Сирия и да се върнат по родните си места. Това е решението. Ако това не се случи, вълната идва", категоричен е Борисов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).