Борят се за живота на родилка в Бургас, търсят спешно кръв

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:03 / 11.11.2014
1497
24-годишна жена от Средец е постъпила по спешност вчера в МБАЛ "Черноморска - Бургас" с най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията - пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, съобщават от болницата.

Тази сутрин в болницата в "Меден рудник" са пристигнали републикански консултанти по Акушерство, Гинекология и Анестезиология и интензивно лечение от МФ на Тракийския университет в Стара Загора и от УМБАЛ "Ст. Киркович". На пациентката е извършено оперативно родоразрешение по спешност. Преляти са й 16 сака прясно замразена плазма. Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата до сега вече са изчерпани, а тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора.

Всеки желаещ да помогне като дари кръв може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор. Усилията на лекарските екипи да спасят живота на родилката продължават вече повече от 18 часа. Въпреки това състоянието на родилката продължава да бъде критично.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).