Браво! Талантлива бургазлийка стана министър за един ден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:49 / 30.10.2018
2776
Талантливата бургазлийка Натали Георгиева стана министър на външните работи за един ден. Тя седна на стола на Екатерина Захариева, включвайки се в инициативата "Мениджър за един ден“ на Junior Achievement Bulgaria.

"Натали е ученичка в Професионалната гимназия за романски езици в Бургас и е изключително буден и четящ млад човек. Беше удоволствие за мен да си поговорим за образователната система у нас и за това от каква практика се нуждаят учениците, за да се чувстват по-уверени и да намерят по-лесно своето призвание. Разказах ѝ за опита ми до сега и за срещите ми с моите колеги министри през годините.

Пожелавам успех на Натали по пътя ѝ към мечтата да се занимава с международно право и вярвам, че притежава всички необходими качества с много труд и постоянство, след години да седне в стола на външния министър не само за един ден. Външният поглед винаги е от полза в работата на институциите, затова ѝ благодаря за съветите и въпросите, които отправи към мен днес. Вратите, ума и сърцето ми винаги са отворени за нея и за всички млади хора, на които мога да бъда полезна“, коментира външният министър Екатерина Захариева.

Въпреки крехката си възраст, Натали печели престижни награди и отличия и кара Бургас да се гордее с нея. Сред последните постиженя на ученичката са 1-о място на Националния кръг на олимпиадата по испански език в последните две години, победител в конкурса за есе по проект Европейско междучасие“ с награда посещение на европейските институции в Брюксел – 2018, ученик на годината в категория "Хуманитарни науки“ – 2017, първо място за Бургас и челно място на Националната олимпиада по български език и литература – 2018 и много други. През тази година бургазлийката бе доброволец в младежки обмен в Гранада, Испания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).