Бръмчим с електровелосипеди из Морската градина от юни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:52 / 06.04.2017
2385
В Морската градина на Бургас съвсем скоро ще забръмчат електровелосипеди. Това е част от разширяването на дейността на системата "Вело Бургас". Електрическите двуколесни превозни средства ще се таксуват по 2 лв. на час, а наемането ще става само с велокарти от специални велоколонки, съобщи за Burgas24.bg директорът на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев.

Електровелосипедите в началото ще бъде едва 5, за да се види как ще бъдат приети от бургазлии. "След като се убедим, че са полезни и има интерес към тях, ще мислим за увеличаване на броя им", уточни Рунчев.

Новият начин за придвижване на две колела ще стане факт до началото на юни. Ще бъдат обособени десетина колонки, разположени предимно в Приморски парк, на които ел.велосипедите ще могат да се наемат и зареждат. Освен с електричество батериите им ще се пълнят и на принципа на динамото - при въртене на педалите, както с нормално колело.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).