Бруталният Драгомир, заклал мъж в "Славейков", ще лежи в 20 години в затвора

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:59 / 15.03.2022
7127
Окръжен съд – Бургас наложи наказание "Лишаване от свобода" за срок от 20 години при първоначален "строг" режим на изтърпяване на наказанието на Драгомир Вълев. Съдът призна подсъдимият за виновен в това, че на 8 декември 2020 г., в неустановен точно час, в ж. к." Славейков" в Бургас, при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил М. Р., намиращ се в безпомощно състояние с концентрация на алкохол в кръвта - 3,60 промила. Драгомир е нанесъл множество прободно порезни рани в областта на шията, лицето, ръцете и краката, като убийството е извършено с особена жестокост.

Делото бе гледано по реда на Особените правила на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, в хипотезата на чл. 371, т. 1 от НПК. По време на съдебното следствие бяха разпитани само четирима свидетели. При произнасянето на своята присъда, съдът се ползва от свидетелските показания на останалите свидетели и експертните заключения на вещите лица по изготвените експертизи и направени в досъдебното производство.

Държавното обвинение пледира за наказание от 20 години "Лишаване от свобода", като изтъкна, че деянието е извършено виновно, при три квалифициращи признаци и съдебното минало на подсъдимия включва деяния, квалифициращи го като такова извършено при условията на опасен рецидив. Прокурорът заяви, че подсъдимият е с лека форма на умствена изостаналост, но е разбирал извършеното деяние и е можел да ръководи постъпките си. Защитата пледира за наказание в размер между 15 и 20 години "Лишаване от свобода". По време на съдебните прения защитата наблегна, че Вълев е направил самопризнания, не е затруднявал разследването и е съдействал за разкриването на обективната истина.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.12.2020 Задържаха изверга, извършил бруталното убийство в "Славейков"
18.12.2020 Убийство разтърси Бургас! Откриха мъртъв мъж, наръган десетки пъти с нож
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).