"Булгаргаз" може да спре доставките за топлофикация Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:15 / 23.07.2008
365
"Булгаргаз" е изпратила писма до 5 топлофикационни дружества - в София, Плевен, Шумен, Бургас и Враца, за сроковете, в които трябва да погасят задълженията си. Ако те не предприемат някакви мерки за разплащане, ще бъдат преустановени доставките на суровина за производството на топла вода през последните летни месеци. Това впоследствие ще доведе и до невъзможност за доставяне на необходимите количества природен газ за предстоящия отоплителен сезон. Това се казва в изявление на "Булгаргаз" ЕАД. "Вината за пропуснати ползи и нанесени щети ще бъде изцяло на съответните дружества - длъжници", се казва още в изявлението на компанията.

За проблема с просрочените задължения на топлофикационните дружества и действията, които предстои да бъдат предприето, са информирани кметове, председатели на общински съвети и областни управители на населените места.

"Дълги години дружеството поемаше "тежестта" от увеличаване на просрочените задължения на топлофикационните дружества за доставен природен газ. В резултат на системно нарушаване от страна на ДКЕВР на принципите, залегнали в Наредбата за ценообразуване на природен газ за обществена доставка, всички налични резерви в "Булгаргаз" ЕАД са изчерпани. Това поставя под заплаха изпълнението на лицензионните ни задължения", се казва още в изявлението на "Булгаргаз".

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).