Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас е домакин на форум на Националната рибарска мрежа
Автор: Иван Сотиров 14:03 / 18.11.2020Коментари (0)990
©
Бургас ще бъде домакин на форум на Националната рибарска мрежа с  представители на науката на тема "Синя икономика и сини иновации" на 19 ноември в Експозиционен център "Флора".

Срещата се организира в изпълнение на Концепцията за управление на Националната Рибарска Мрежа, в чиито основни цели е залегнало засилване на сътрудничеството между заинтересованите страни в областта на научните изследвания и иновациите.

Целите на работната среща са:

-  да се представи дейността на българската научна общност, Местни инициативни рибарски групи, неправителствени организации, общини и други заинтересовани страни, в областта на синята икономика и сините иновации;

-  да се обменят знания, опит и добри практики за проекти и инициативи в областта на синята икономика и сините иновации, реализирани на национално и европейско ниво;

- да се обсъдят възможностите за бъдещи съвместни инициативи и засилване на сътрудничеството между заинтересованите страни - представители на науката, публичния, стопанския и нестопанския сектор.

Събитието се реализира с подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство и Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Работната среща ще бъде открита от Стоян Котов - директор на дирекция "Морско дело и рибарство" към Министерство на земеделието, храните и горите, което е Управляващ орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

По време на работната среща водещи учени и експерти ще представят свои научни изследвания и иновативни разработки в областта на синята икономика. Специално участие във форума ще вземе проф. д-р Милен Балтов - съпредседател на Работната група на заинтересованите страни за Стратегическия дневен ред за иновации и развитие в Черно море към ГД "Изследвания и иновации" на Европейската комисия. Експертите от Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа ще представят възможностите за финансиране на проекти за научни изследвания и иновации в областта на синята икономика, както и добри европейски практики в областта.

Вторият тематичен панел от работната среща предвижда представяне на проекти и иновативни разработки с участие на български университети, иновативни компании, неправителствени организации и Местни инициативни рибарски групи. Местна инициативна рибарска група "Несебър-Месемврия" ще вземе участие във форума с фотоизложба на тема "Живот сред рибарските мрежи - Несебър 2020".

 

В рамките на последния тематичен панел ще бъдат проведени интерактивни сесии за обсъждане на актуални въпроси, свързани с бъдещото развитие на синята икономика и търсенето на решения за засилване на сътрудничеството между науката, бизнеса, публичния и неправителствения сектор за разработване на сини иновации. Участниците във форума ще обсъдят бариерите пред развитието на синята икономика и областите на взаимодействие с най-голям потенциал за постигане на син растеж. Срещата ще завърши с интерактивна сесия на тема "Фактори за успех при провеждането на научни изследвания и разработването на иновации в областта на синята икономика".

Детайлната програма за мероприятието е публикувана на интернет страницата на Националната Рибарска Мрежа: https://nrmbg.com/programa-natsionalna-ribarska-mrezha-rabotna-sreshta-nauka-sinya-ikonomika-sini-inovatsii

Участието в работната среща изисква предварителна онлайн регистрация на следния адрес: shorturl.at/dnIT9

Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа информира заинтересованите страни, че събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки в страната, като ще бъде предвидена и допълнителна възможност за онлайн участие чрез платформата Zoom. Организаторите съобщават, че за онлайн участие в работната среща чрез Zoom не е необходима предварителна регистрация. Линкът за онлайн достъп до виртуалната стая на семинара ще бъде изпратен до всички членове на мрежата в деня на мероприятието, както и ще бъде публикуван на интернет страницата на Националната Рибарска Мрежа: https://nrmbg.com/blog/novini  и в профилите й в социалните мрежи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: