Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас е домакин на икономическия форум "Как да правим бизнес с Германия"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 27.09.2021Коментари (0)1308
©
Икономически форум на тема "Как да правим бизнес с Германия" се провежда в Конгресния център на Бургас. Той се организира съвместно с Германо-Българската индустриално-търговска камара. Целта му е да насърчи сътрудничеството между компании от двете държави. Но също така форумът представя възможностите за инвестиции в Бургас пред немския бизнес.

Модератор и основен двигател на събитието е проф. Теодор Седларски. Той е университетски преподавател по икономика и регионален партньор на ГБИТК за родния Бургас. Във форума участват Тим Курт – президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара, посланикът на Германия у нас Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн, Митко Василев – председател на ГБИТК, проф. Мария Нейкова – областен управител на Бургас.

“В Бургас има добри хора, добро настроение, което означава че тук може да се прави бизнес и да се намерят добри партньори за бизнес", заяви посланик Айххорн.

“Благодаря на посланика на ФР Германия г-н Кристоф Айххорн за това, че уважи събитието и разчитам на неговата подкрепа. Установяването на международни бизнес отношения е изключително важно за развитието на местните компании и привличането на инвестиции в нашия град. Въпреки кризата, в Бургас отвориха нови офиси на ИТ и Аутсорсинг компании, които обслужват клиенти от Германия, продължи и изграждането на новите предприятия в Индустриалeн и логистичен парк - Бургас, вече имаме и инвеститори, които заявиха интерес към най-новата ни индустриална зона близо до к-с "Меден рудник“. Специални благодарности към ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара за организацията на събитието и се надявам скоро нашите съвместни усилия за осъществяване на бизнес контакти да дадат резултат!", заяви кметът Димитър Николов при откриването на форума.

Онлайн приветствие към участниците направи Фолкер Трайер от Асоциацията на германските търговско-индустриални камари.

Д-р Соня Айзенберг – ръководител на отдел "Разширяване на ЕС", Югоизточна Европа и Турция, Федерално министерство на икономиката и енергетиката на Германия – също отправи своето видео послание към участниците във форума, който се провежда едновременно присъствено и онлайн, съобразявайки се с изискванията за здравна безопасност.

В рамките на регионалното партньорство Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) работи за популяризирането на Бургас и за подпомагането на дейността на фирмите, членуващи в организацията. Форумът "DOING BUSINESS WITH GERMANY“ има за цел да представи Бургас като гостоприемно място за бизнес пред потенциални немски инвеститори, да стимулира международните връзки, като представи добри практики за сътрудничество между немски и български партньори.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: