Бургас изби рибата с уникално коледно дърво!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
19:07 / 06.12.2023
14346
Въпреки неспирния дъжд стотици бургазлии празнуват Никулден заедно в този час на пл. "Тройката". Преди минути кметът на Бургас в компанията на олимпийската ни шампионка Стефани Кирякова и композитора Стефан Диомов включи символично светлините на коледната елха, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Дъжд, сняг, камъни да падат ние сме тук на площад "Тройката“. Оказа се, че тази вечер освен бургазлии има и много приятели на Бургас. Първото нещо, което си пожелавам догодина на се увеличат и бургазлиите, и приятелите на Бургас. Нека само добри и щастливи моменти да се случват в Бургас, да бъдем единни, да продължаваме с нашите успешни проекти, нека заедно да се грижим за нашия прекрасен Бургас.  

Тази година коледното дърво е уникално - окичено е с 9000 лампички, които ще светят в различни цветове. Всяка една от тях може да бъде управлявана самостоятелно.   

Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни ефекти. С помощта на автоматичното управление на всяка от лампичките ще се превръща в светещ екран, върху който ще оживяват различни картини. Подобна арт коледна инсталация се прави за първи път в България, съобщиха от Община Бургас.

За доброто настроение на всички се грижат Ева Найденова, Мария Мутафчиева, Стефан Илчев, Димитър Атанасов, Гергана Великова, ВА "Фортисимо“, Дует "Бургас“, Вокално трио Déjà vu, Група "Горещ пясък“, Група FOUR и Група "Силует“.

Повече от атмосферата от празничния концерт вижте в нашето видео и галерия със снимки! В нашата тема може да видите по-интересните събития от днешния ден, които екипите ни проследиха!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (20):
06.12.2023 Замениха ли българите шарана за Никулден?
06.12.2023 Как се празнува Никулден в Европа?
06.12.2023 Въпреки дъжда: Адаши и тази година се събраха за снимка в Бургас
06.12.2023 Бургас почете загиналите моряци и рибари
06.12.2023 Агенцията по храните не се спира на Никулден
06.12.2023 Бургас се гордее с тях!
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).