Бургас отбеляза 142 години от своето Освобождение

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:48 / 06.02.2020
1509
Бургас днес празнува 142 години от Освобождението си от османско иго. На 6 февруари 1878 г. специално сформираният "летящ" отряд на полковник Александър Лермонтов донася  дълго жадуваната свобода.  Оттогава до днес благодарните бургазлии отбелязват празнично този ден от календара.

Празничната програма днес започна на площад "Атанас Сиреков" с тържествен военен ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас, както и благодарствен молебен за благоденствието на свободен Бургас  от бургаското православно духовенство.

Малко по-късно  венци и цветя в знак на признателност бяха положени пред Паметника на руските освободители от официални лица и десетки признателни граждани. Сред тях бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Диана Саватева и Красимир Стойчев, председателят на Общински съвет проф. Севдалина Турманова, областният управител Вълчо Чолаков, общински съветници и др.

Ето какви са другите събития, с които Бургас ще отбележи 142 години от своето Освобождение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).