Бургас отбеляза Деня на храбростта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:12 / 06.05.2015
1545
С тържествен водосвет на бойните знамена и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас бе отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия - Гергьовден. 

Сливенският митрополит Иоаникий и представители на бургаското духовенство извършиха празничния водосвет. Венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата и независимостта на България бяха положени пред паметника на "24-ти пехотен Черноморски полк". 

Празникът продължи с молебен за здраве и успехи на екипажа на фрегатата "Горди". Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави военнослужещите с Дена на храбростта:

"Уважаеми военнослужещи и ветерани! Приемете моите поздрави по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия.

През вековете българският народ винаги е изпитвал специално уважение и почит към армията си. Влизането в нейните редици е било чест и призвание.

Днес ние свеждаме глави в знак на признателност към хилядите знайни и незнайни български войници, които извоюваха много важни победи в името на България. Тяхната саможертва ни задължава като народ да пазим паметта им. 

В този ден се прекланяме и пред бойните знамена-светини, под които се сражаваха нашите войници. Използвам празника, за да поздравя всички бивши и настоящи военнослужещи, които посветиха живота си в служба на родината. Днес, въпреки трудностите, българските военни сили носят достойно и с чест службата си както при защита на суверенитета на страната ни, така и при изпълнението на международни мисии. 

Изказвам своята благодарност към всички мъже и жени, които носят достойно пагона и издигат авторитета на страната ни.

Пожелавам на всички военнослужещи здраве, смелост и бодър дух при изпълнение на служебните си задължения! Честит празник!".


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
06.05.2015 В Средец откриха паметен знак в чест на българските воини
06.05.2015 Задръствания и тапи по "Хемус" и "Тракия"
06.05.2015 Вегетарианци скочиха заради курбаните: Варварство и отживелица!
06.05.2015 Българската армия отбеляза Деня на храбростта
06.05.2015 Има ли нитрати в пресните зеленчуци на пазара
04.05.2015 Показват фрегатата "Горди" за Гергьовден
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).