Бургас потъна в скръб!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:05 / 14.01.2024
4952
Напусна ни поетът Росен Друмев – един от творците, заради които Бургас е известен и почитан като град на изящната словесност. Това написа кметът на община Бургас Димитър Николов в своята Фейсбук страница.

"Росен си отиде след тежко и продължително боледуване, оставяйки творчество, което е част от националното литературно богатство. Автор е на поетичните книги "Тежко време", "Отломки", "Наноси", "Сиромашка трапеза", "Армада. Пътуване през спомена", "Човешко". От дълги години работеше като редактор на списание "Море", издание на бургаската писателска общност. Носител е на престижната национална награда за поезия "Христо Фотев". 

"Росен не бе сред творците, които се стремяха към светлините на прожекторите. Той работеше тихо и дискретно, но с почтеност и отдаденост към думите, затова и поетичните му послания са силни и запомнящи се. Чрез тях той завинаги ще е част от литературната памет на Бургас", написа Николов.

Росен Друмев бе носител на множество литературни награди, присъждани от Община Бургас, сред които плакет "Христо Фотев" за поетичната книга "Армада. Пътуване през спомена" (2009), наградата от Националния конкурс "Христо Фотев" (2010) и "Голям Пегас" за цялостно творчество (2012).

Поклонението ще бъде на 16 януари от 11:00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).