Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас – претендент за Европейски град на спорта
Автор: Екип Burgas24.bg 15:30 / 05.09.2014Коментари (0)1100
"Щастлив съм, че съм тук сред вас и съм впечатлен от вашите амбиции, постижения и инвестиции в сферата на спората", заяви президентът на ACES Europe Джан Франческо Лупатели, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Вие сте третият град, който посещавам във вашата страна след София и Пловдив и съм уверен, че Бургас е достоен претендент за Европейска столица на спорта сред останалите 28 европейски градове."

Днес, по време на срещата на ръководството на Асоциацията на европейските спортни градове с Общинска администрация кметът Димитър Николов официално подаде кандидатурата на Бургас за Европейски град на спорта през 2015 година пред огромната аудитория от спортисти - олимпийски, световни и европейски шампиони, журналисти и гости.

Президентът на "АCES Europe" Джан Франческо Лупатели прие искането от кмета Димитър Николов и изрази надежда, че Бургас ще бъде новата Столица на спорта.

"За нас ще е привилегия, ако бъдем одобрени за Европейски град на спорта. Целта ни е да увлечем възможно най-голям брой бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убедим, че това е най-приятният и полезен начин за прекарване на свободното време", каза кметът Николов.

Бургас има опита в организирането и провеждането на национални и международни спортни мероприятия. Много федерации го предпочитат като място за провеждане на големи състезания. През последните няколко години броят на официалните турнири в календара ни нарасна 3 пъти. Напоследък наблюдаваме едно завръщане на бург
© Burgas24.bg
азлии към залите, стадионите и кварталните спортни игрища. Това се случва едновременно с реализацията на сериозни проекти за обновяване и увеличаване на спортната инфраструктура в града. Най-много усилия са насочени към осигуряването на условия за практикуване на любителски спорт, както и към благоустрояване на училищните спортни зони", каза кметът Николов.

Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян представи презентация за инвестициите и дейностите в областта на спорта в града през последните години.

Гостите бяха впечатлени от грижите, които Общината полага за развитието на спорта в града, от намалените такси, които са предоставени на определени социални групи при ползването на спортните съоръжения, както и от вниманието към хората в неравностойно положение, желаещи да спортуват.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: