Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас се побратими с грузинския град Батуми
Автор: Екип Burgas24.bg 14:00 / 05.11.2009Коментари (3)1966
© Burgas24.bg
Споразумение за сътрудничество бе подписано от кметовете на Бургас и грузинския град Батуми, столица на Аджария, в присъствието на Михеил Уклеба - извънреден и пълномощен посланик на Грузия в България.

Според бургаския кмет Димитър Николов подписването на документа за сътрудничество е естествен завършек на решението на ОбС, с което му бе даден мандат за подписване на споразумение.

Според Николов Бургас и Батуми си приличат по много неща - морски и туристически градове, интензивно развиващи се пристанища и летища.

Двата града от една година са членове на създадения Еврорегион, това е втория след Адриатическия, за който ЕС и ЕК осигуряват много средства - заяви кметът Николов. Той допълни, че с цел уеднаквяване стандартите на двата града могат да кандидатстват за средства за реализацията на проекти, които ще доведат до подобряване на стандарта на живот.

Николов отбеляза, че двата града имат еднакви проблеми- с паркирането, градския транспорт, подземната и надземната комуникация. Кметът не скри оптимизма си за разрешаването на тези проблеми, със съвместни усилия.

По време на срещата грузинският гост покани бургаска бизнес - делегация на посещение в Батуми, защото според него в условията на глобална икономическа криза именно развитието на регионалните политики е частичен изход от ситуацията.

Иззвънредният и пълномощен посланик на Грузия в България Михеил Уклеба сподели, че днешният договор е още една стъпка напред в отношенията между България и Грузия. Той акцентира върху търговския отношения между двете страни и отбеляза, че България е на 8-мо място по значимост в търговията на Грузия.

Спроед Михеил Уклеба - извънреден и пълномощен посланик на Грузия в България „този меморандум е много важен за Грузия, защото Черно море вече става европейско море за Грузия и това ще подпомогне интегрирането на страната ни сред европейските страни".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
'със стотици палми'-----точно! Време е в Бургас да се внесе малко разнообразие.Писнало ни е да се сеят все брези или липи,морската ни е един най обикновен парк,с нищо по различен примерно от градката градина в Айтос.Сейте пиний,моркси бор,трахикарпуси,маслини,да заприлича морската ни градина на морска
0
 
 
Точно така Republic of Burgas! БУРГАС НАД ВСИЧКО!
0
 
 
Аз чакам:делфинариум, планетариум, зоологическа градина, аквариум, спортни площадки НО НЕ НА АСФАЛТ, ЕДНА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА БОЛНИЦА С КАЧЕСТВЕНИ ДОКТОРИ И МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ КЪМ НЕЯ, морска гара, ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СТРОЯТ НОВИТЕ КООПЕРАЦИИ СЛЕД "СЛАВЕЙКОВ" И "ИЗГРЕВ" ПО ПЪТЯ КЪМ ВЕТРЕН, ЗАЩОТО ГРАДЪТ ОТДАВНА СЕ "ЗАДЪХВА" И СПРЯМО ДНЕШНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ НА ПЛОЩ.Една нова спортна зала...2 ГОДИНИ МИНАХА, Г-н КМЕТЕ КАЖЕТЕ КОГА ЩЕ ИМАМЕ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ НЕЩА, НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИИ НИ ПИСНА ДА ПЪЛНИМ КАСАТА НА ДЪРЖАВАТА А ОТТАМ ЕДНО ГОЛАМО НИЩО ЗА НАС.ДИШАМЕ "АРОМАТНИТЕ" АЛДЕХИДИ НА НЕФТОЗАВОДА И ТОВА Е.БУРГАС НАД ВСИЧКО!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: