Бургас се поклони пред Апостола

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:20 / 19.02.2014
1026
"Ако трябва да го пазим, ние трябва да обясним на всяко дете, че Левски се ражда с него", каза тези дни живият класик на българската литература Антон Дончев. Точно по този начин Община Бургас отбелязва днес годишнината от гибелта на Апостола. На 19 февруари 33 детски градини участват във викторината "Аз съм българче". Така бургазлийчетата още от забавачката знаят кой е Васил Левски.

Днес се провежда и тематичният пленер "Картини от живота на Апостола". Събитието стартира от 16.00 часа в галерия-музей "Георги Баев", бул. "Демокрация" №6.

За час и половина възпитаници от школите по изобразително изкуство към Общински детски комплекс, с ръководители Красимир Зинин, Севина Трайкова и Денислав Белчев, както и ученици от паралелката по изобразително изкуство от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ще пресъздадат сцени от живота на Левски и ще нарисуват негов портрет.

Днешното отбелязване на годишнината започна в 11.00 часа със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя при паметника на Левски в Морската градина. В ритуала се включиха зам.-кметовете Красимир Стойчев и Атанаска Николова, председателят на местния парламент Костантин Луков, командирът на Военноморска база комодор Митко Петев, Сергей Андронов - председател на УС на "Лукойл Нефтохим Бургас", както и десетки ученици от бургаските училища.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).