Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас ще е домакин на Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 14.04.2015Коментари (0)1364
©
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 16 до 18 април Бургас ще бъде домакин на Международния конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика "MAGIC".

Той се организира от от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" и УН "Родни звуци" със съдействието на Министерство на културата, Община Бургас и Областна администрация Бургас. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Община Бургас. "MAGIC" е създаден точно преди 20 години, провежда се през една година и това ще бъде неговото единайсто издание.

В престижния форум тази година ще вземат участие над 130 млади инструменталисти от България, Турция, Русия и Ирландия, разделени в четири възрастови групи. 25 са младите бургаски музиканти, които ще се представят в конкурсната програма в спор за призовите места.

Председател на професионалното жури ще бъде проф. д-р Димитър Момчилов, който е ректор на Националната музикална академия "Проф.Панчо Владигеров". Заедно с него изпълненията на талантите ще се оценяват още от възпитаникът на бургаското музикално училище Иван Дончев, който преподава пиано в Музикалната академия "Пренесте" в Рим и е гост- професор на курсовете по докторат в град Асколи. Води редовно майсторски класове в България, Италия, Англия, Япония и Южна Корея.

В журито ще работят и Верустиния Щур-Овчинникова, която е представител на прочутата руска цигулкова школа на виртуозния Юрий Янкелевич и Иля Овчинников представител на руската школа за пианисти «Хенрих Нейгауз».

Към тях ще се присъединят доц. Маргарита Кръстева - преподавател по пиано и чембало в Национална музикална академия "Панчо Владигеров", Павел Златаров - един от най-ярките представители на младото поколение български цигулари, както и проф. д-р Сава Д. Димитров, който преподава кларинет и методика на преподаването по дървени духови инструменти в НМА "Панчо Владигеров" и в НМУ "Любомир Пипков".

В състава на журито влизат и проф. д-р Татяна Кърпарова, която е ръководител на катедра "Медни духови и ударни инструменти" в Национална Музикална Академия "Проф. П. Владигеров" - София и челистът Христо Танев , който е член на Квартет Димов, както и преподавател в Национална Музикална Академия и Нов Български Университет.

Освен І, ІІ и ІІІ награда във всяка възрастова категория ще бъдат връчени и 18 едногодишни стипендии от Министерството на Културата. По традиция ще бъде присъдена награда на Патрона на Конкурса - Димитър Николов - кмет на Община Бургас.

За първи път тази година Международната благотворителна фондация «VIRTUS ARTS» и Асоциацията на лауреатите на Международния юношески конкурс "П. И. Чайковски" ще присъдят специална награда и тя ще е участие без предварителен подбор в IX Международен юношески конкурс "П. И. Чайковски".

Кулминацията в програмата на това издание на "MAGIC" ще бъде Гала-концертът на членовете на журито, който ще се състои на 17 април от 19 часа в залата на Областна администрация.

Днес, 14 април от 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище ще бъде третата заключителна част на поредицата Музиката на Великите класици. На сцената ще се представят бургаските музиканти, които ще вземат участие в единайстото издание на Международния конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика "MAGIC".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: