Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас ще има второ летище
Автор: Екип Burgas24.bg 09:49 / 26.08.2021Коментари (10)17021
© Burgas24.bg
Бургас скоро може да разполага с второ градско летище, съобщи Константин Бачийски, който заедно със своя юридически и икономически екип изготви необходимата документация за лицензирането на летище Равнец.

Ако летището бъде лицензирано възможно най-скоро, то ще покачи значително рейтинга и на новата индустриална зона "Равнец“, давайки ѝ шанс да влезе в списъка на инвестиционните дестинации у нас, където все още не успява да се класира пред Пловдив, София, и дори общата Ямбол/Сливен.

Амбициозният план на Бачийски е авиобазата в Равнец да се развие до летище за карго полети, свързващо трафика на товари в целия свят. През последните пет години той влага сериозен личен капитал и време, за да изготви и представи идейния проект пред крупни инвеститори, участвайки в най-големите световни форуми в Азия, Европа и Русия. До момента проектът е получил висока оценка отвън.

"Не разчитаме само на чуждестранните инвеститори, а като алтернатива за развитието и финансирането, сме поискали проектът да бъде включен в Националния план за възстановяване и устойчивост. Моята визитка винаги са били действията ми.  Видях как една прекрасна възможност за реално развитие на региона ни е на път да се превърне в зелени площи, вместо да се превърне в работещо летище. Вложих всичките си усилия в тази посока. Вярвам, че работата ми в полза на обществения интерес има смисъл. Ако проектът не се реализира, загубите ще са само за моя сметка, но в противен случай – ползите ще са за цяла България“, каза Константин Бачийски.

През 2019 той обяви публично свой план за развитие на потъналата в разруха авиобаза. Тогава предложи да се извърши трансформиране на бившето военно летище в индустриална зона със статут на Свободна безмитна зона с възможност за обслужване на "карго“ товари.

Малко по-късно Община Бургас обяви намерение да заличи изцяло функционирането на двете писти на летището.

С подписка, организирана от Константин Бачийски, в която се включиха над 3000 бургазлии с искане пистите да бъдат съхранени, Общинската администрация беше принудена да отстъпи и да оттегли своя проект.

"Още тогава обявих, че не искам да имам монопол върху идеята за проекта в Равнец, защото тя е толкова обществено значима, че реализирането й може да превърне Бургас във финансов, икономически и търговски център“, сподели Бачийски.

Той не скри радостта си от това, че със стъпки в тази посока вече се е ангажирал държавният глава Румен Радев, както и министри от служебния кабинет.

Едно от последните ключови условия, за да бъдат изпълнени изискванията за създаване на международно летище, е изграждането на ограда около авиобазата, за да се осигури безопасността на летищния комплекс и да се отстрани възможността за неоторизиран достъп на хора, животни и машини до пистите.

Тъй като терените на старата авиобаза вече имат статут на общинска собственост, разходите по изграждането на оградата трябва да бъдат осигурени от Община Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.08.2021 г.
0
 
 
Кога Г-н Бачийски лично дойде в селото и попита всеки един жител съгласен ли е или не с карго летище? Как така е събрал подписка от Бургазлии? Много лесно решават бъдещето на нашето село, без хората да са наясно! Нямам думи!
Aнонимен
на 30.08.2021 г.
0
 
 
Бачийски да не се прави на патриот и загрижен за хората, а да плати личните си сметки! Да не се рекламира, че влага лични средства, а междувременно да има задължения, които не плаща и се разпределят между хора, които да плащат вместо него… аман от такива патриоти и човеколюбци, които го правят само за пред публика.. Бачийски, бъди точен! Стига мотай хората и ги набутва!
Aнонимен
на 26.08.2021 г.
0
 
 
Струва ми се , че в комбинация с магистрала Черно море , това ще бъде идеален повод за закриване на първото летище !!! След построяване на магистралата , цялото Черноморие може да се обслужва от едно летище . Познахте кое ще е то , нали ?!
Aнонимен
на 26.08.2021 г.
0
 
 
Този цигсанин не надскачалисебе си ?
Aнонимен
на 26.08.2021 г.
0
 
 
Всичко добре, но за какво е нужно това летище? Какъв е проблемът да се ползва Бургаското? То е силно натоварено 3 месеца в годината, още 2 месеца работи на 10-15% и през останалот време я има 2-3 полета на седмица, я няма. Ако парите се вложат в инфраструктура, например железопътната връзка с гара "Владимир Павлов" всичко ще си дойде на мястото.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: