Бургас ще посрещне лятото на 2016 г. с напълно обновена инфраструктура в центъра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:48 / 28.12.2015
1501
"Вие да бъдете най-позитивните посланици", с тези думи се обърна Димитър Николов, кмет на Община Бургас, към журналистите по време на пресконференцията днес. Тя се състоя в сградата на автогара "Юг", построена по проект "Интегриран градски транспорт на Бургас".

За три години са изградени 11 нови обекта, хармониращи с градския дизайн на Бургас, в модерен и впечатляващ стил - с характерни архитектурни детайли. Общественият транспорт е достъпен за майки с колички, възрастни хора и хора с увреждания. Нововъвежданите Билетна система и Система за информиране на пътниците в реално време ще допринесат за реализирането на повече от 20 милиона пътувания годишно с новите автобуси и тролейбуси. Създадена е качествена работна среда за обслужващите екипи на "Бургасбус" ЕООД. Реконструирано е и депото на Обществения оператор, изградена е нова дизел и метан станция.

През лятото на 2016 г. Бургас ще посреща своите гости с напълно обновена инфраструктура в централната градска част бе категоричен кметът на Бургас. Факт са новите сгради, надлези, кръстовища, спирки, автобуси и тролейбуси, светофари, велоалеи, интегрирана система за контрол и управление на обществения транспорт с нов Център за контрол на трафика и видеонаблюдение.

С изграждането на автогара "Юг" се е сбъднала една мечта на кмета. Но предстои реализирането на втори етап - обособяване на нов площад и създаване на нов градски център на самия бряг на морето.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).